MIHAI DARABAN (CCIR): "În 2022, Indagra înregistrează un grad de internaţionalizare de 29%"

V.G.
Politică / 26 octombrie 2022

"În 2022, Indagra înregistrează un grad de internaţionalizare de 29%"

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea au inaugurat, astăzi, la Centrul Expoziţional Romexpo, ediţia XXVI-a a Târgului Internaţional INDAGRA, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

În deschiderea evenimentului, preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a declarat: "Ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional INDAGRA a cunoscut o creştere semnificativă comparativ cu anii precedenţi. Am observat că pentru cele cinci zile de INDAGRA, interesul expozanţilor a crescut, fapt care s-a reflectat în numărul mai mare de participanţi, evenimentul înregistrând un grad semnificativ de internaţionalizare anul acesta, respectiv de 29%, fiind prezente la târg peste 430 de companii, pe o suprafaţă de 29.000 de metri pătraţi pe care Romexpo o pune la dispoziţie. Aş vrea să subliniez faptul că agenţii economici şi-au făcut bugetul pentru târguri şi expoziţii din 2021, pentru anul 2022, fără a avea perspectiva ieşirii din pandemie".

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a declarat încrezător în resursele naturale ale ţării noastre şi rezultatele muncii fermierilor români: "În pofida unui an extrem de greu, marcat de războiul din Ucraina, de criza energetică şi de secetă producţia de grâu este dublă faţă de necesarul de consum al României. Totodată, fructele şi legumele româneşti sunt mult mai prezente în pieţele românilor, iar acesta este meritul fermierilor români care, în ciuda tuturor acestor greutăţi, au continuat să acceseze programele de sprijin şi să lucreze în echipă".

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dl. Petre Daea a ţinut să-i felicite pe fermierii români pentru rezultatele pe care le-au obţinut în condiţii extrem de grele: "Atunci când lipsa de apă a acoperit întreaga suprafaţă a ţării, dumneavoastră aţi reuşit prin munca iscusită, prin activitatea zilnică să întoarceţi brazda ţării şi să smulgeţi din rodul pământului cele 9 milioane tone de cereale grâu şi cele peste 2 milioane tone de floarea soarelui asigurând astfel necesarul de consum al României şi excedentul pentru export. Sigur, acestei realizări nu putea să-i lipsească tehnica agricolă, mă refer la cei care produc maşini şi utilaje şi care în acest târg îşi dau mâna cu făuritorii de hrană, fermierii români".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb