Mihai David şi Constantin Bălăşoiu vor coordona cele două companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic

F.A.
Companii / 16 septembrie 2009

Director general al Hidroelectrica, Mihai David, şi directorul general al Complexlui Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, vor coordona cele două companii rezultate în urma reorganizării sectorului energetic, a declarat azi, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Şerban, potrivit NewsIn.

Iniţial, reprezentanţii Ministerului Economiei anunţaseră că aceste două companii ar putea avea un management privat.

Potrivit ministrului economiei, Adriean Videanu, cele două companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni funcţionale până în iunie 2010.

Cele două societăţi vor fi listate la bursă, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi acţionarul majoritar al acestor două companii.

În componenţa primei societăţi vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova), cele două unităţi ale centralei de la Cernavodă (aparţinând Nuclearelectrica), Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica şi două sucursale ale Hidroelectrica, SH Vâlcea şi SH Slatina, a declarat ministrul Adriean Videanu.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva şi Paroşeni (aparţinând Termoelectrica), Porţile de Fier şi restul sucursalelor Hidroelectrica (adică sucursalele Sebeş, Buzău, Târgu Jiu, Caransebeş, Haţeg, Argeş, Cluj, Bistriţa, Sibiu), Compania Naţională a Huilei (CNH), Romgaz (prin termocentrala de la Iernut) şi cealaltă parte a Electrica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se revine partial la structura aprobata de Ceausescu, in 1965: MInisterul Minelor si Energiei, folosind probail aceleasi justificari ca atunci.

    In 1973 se revine si in sistemul energetic se creaza CIEET-Centrala Industriala a Energiei Electrice si Termice, care consemneaza despartirea de minieri si punerea sub aceeasi conducere a productiei, transportului si distributiei energiei electrice, structura care s-a mentinut 4 ani, pana in 1977 cand s-au creat 2 centrale industriale: CIPEET (producere) si CITDEE (transport si distributie). In 1996 s-a creat CONEL, cu societati grupate pe productie, transport si distributie,din care unele s-au privatizat.Acum, dupa 45 ani de incercari si tatonari, se incearca un nou sistem, pentru care nimeni nu poate garanta ca este solutia cea buna. Oare sistemele franceze unitare EDF (producere,transport si distributie de energie electrice) sau GDF(idem pentru gaz) nu pot fi edificatoare si pentru noi ? Si sunt si alte tari care folosesc sisteme unitare. Consider ca dupa 45 de ani de experiente nereusite in sistemul energetic national, ar fi cazul sa adoptam o structura cu bune rezultate in alte tari, sa folosim experienta acestora si sa creem pentru sistemul energetic o structura unitara si independenta de conducere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb