MIHAIL NEAMŢU, PARTIDUL NOUA REPUBLICĂ:  "Preşedinţia României va fi câştigată de viii şi morţii care vor vota la alegerile din toamnă"

Cătălina Mănoiu
Ziarul BURSA #Politică / 29 iulie 2014

"Preşedinţia României va fi câştigată de viii şi morţii care vor vota la alegerile din toamnă"

Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republică (PNR), a declarat, într-un interviu pentru ziarul BURSA, că nu intenţionează să sporească inflaţia de prezidenţiabili, prin înscrierea în cursa pentru Cotroceni a unui candidat din partea Partidului Noua Republică.

Partidului Noua Republică va aştepta decantarea opţiunilor în zona partidelor sistem, urmând ca, ulterior, să îşi anunţe susţinerea pentru un candidat la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Liderul "dreptei nărăvaşe", aşa cum a fost numit în contextul alegerilor parlamentare din iarna anului 2012, datorită mesajelor anti-sistem şi a strategiilor de comunicare pe care le-a articulat atât în interiorul coaliţiei ARD (Alianţa pentru România Dreaptă), cât şi în relaţia cu electoratul, a atras atenţia asupra necesităţii unui guvern care asigure o dezvoltare sustenabilă a României şi nu perpetuarea finanţării "antreprenorilor de carton".

Reporter: De ce nu v-aţi alăturat Alianţei Creştin Liberale (ACL)?

Mihail Neamţu: Cred că unirea PNL cu PDL este o idee bună. Forţa maşinăriei anti-PSD va creşte în sens electoral (n.r. va maximiza şansele de reuşită ale dreptei, în lupta pentru Cotroceni). ACL continuă un proiect din 2004 (n.r. proiectul politic propus de Alianţa pentru România Dreaptă) . Orice vot împotriva lui Victor Ponta este bun, dar nu orice vot anti-Ponta este, automat, un vot pro-România. Este nevoie de mai mult decât să spui "Jos PSD".

Noua Republică susţine argumentul moral şi economic în favoarea antreprenorilor sătui de licitaţii trucate, şpăgi şi favoritisme clientelare. PNR se adresează celor care boicotează votul pentru actuala clasă politică.

Reporter: Va exista un candidat PNR pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an?

Mihail Neamţu: Există deja o inflaţie de prezidenţiabili. Aşteptăm decantarea opţiunilor în zona partidelor-sistem şi vom anunţa ulterior susţinerea noastră. Vrem un candidat care vrea să scoată economia şi politica din cătuşele corupţiei, ca şi finanţarea  "antreprenorilor de carton" care se hrănesc din contracte "umflate" şi plătite din banii publici, inclusiv ai dumneavoastră.

Reporter: Care este costul mediu al unei campanii electorale, pentru un partid care vizează un electorat de mai puţin de 5%?

Mihail Neamţu: O campanie naţională cu impact vizual şi electoral începe de la două milioane de dolari. Noua Republică îi cheamă pe oamenii liberi ai României să sprijine platforma noastră anti-corupţie şi în favoarea egalităţii de şanse.

Reporter: Care este costul mediul al apariţiilor TV, pentru un partid care vizează un electorat de mai puţin de 5%?

Mihail Neamţu: Noua Republică nu a plătit pentru apariţiile TV ale comunicatorilor săi. Poate din cauza aceasta avem o expunere mai redusă. Nu ne lipsesc vocile inteligente, de la Andrei Rosetti la Corneliu Berari, George Mioc sau Doru Oprea, ci oportunităţile de comunicare a mesajelor noastre pro-piaţă (n.r. pro-capitaliste).

Reporter: Cum arată "business-planul" partidului dvs., pentru a doua jumătate a acestui an?

Mihail Neamţu: Planul nostru vizează creşterea numărului de membri şi identificarea candidaţilor pentru alegerile locale din 2016.

Reporter: Mediul de afaceri şi-a declarat susţinerea faţă de reducerea CAS (în condiţiile în care nu este susţinută prin creşterea altor taxe), o măsură liberală, în fond. Cum comentaţi hotărârea preşedintelui Traian Băsescu de a nu promulga legea pentru reducerea CAS?

Mihail Neamţu: Tăierea CAS este o masură bună, dar numai corelată cu o "dietă strictă pentru birocraţia cu meniu hipercaloric".

Tăierea CAS este un pahar de apă oferit economiei muribunde a României, cu un PIB mai mic decât cel al oraşului american Atlanta. Trebuie relaxat Codul Fiscal şi Codul Muncii, încă foarte nedrepte cu angajatorul.

Reporter: Care este profilul oamenilor de afaceri care susţin PNR?

Mihail Neamţu: Oamenii care ne susţin nu sug de la ţâţa statului, ci au un business pe bune. Mă gândesc la domenii precum transporturile, construcţiile, serviciile etc.

Reporter: Cine va fi preşedintele României?

Mihail Neamţu: Va câştiga Preşedinţia persoana cu cel mai mare număr de voturi oferite de viii sau morţii care se pregătesc să voteze în toamnă.

Reporter: În actualul context internaţional, care este profilul preşedintelui care ar putea oferi României o dezvoltare sustenabilă?

Mihail Neamţu: Preşedintele are puţine prerogative în materie economică. România are nevoie de un Guvern de dreapta.

Reporter: Vă mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Un caracter repulsiv, mort inainte de a se naste Neamtu arata pe deplin mizeria in care tinerii lipsiti de caracter aleg sa se scufunde. La suspendarea lui Basescu, Neamtu si Papahagi au dovedit o ticalosie demna de inceputurile colectivizarii nu de secolul 21, la fel si cu plagiatul. Nu ma asteptam sa vad nemernici care sa depuna plangeri penale pentru interese meschine proprii. Nu vreau sa mai vad indivizi care cred ca este normal sa foloseasca justitia in rezolvarea unor interese marunte proprii si nici pe post de lopata cu care sa isi incarce cartofii in caruta. Speram ca Neamtu si Papahagi sa dispara in negura ticalosiei din care au venit.

    1. Sper, draga Sandule, ca energia de care dai dovada în a critica nu se limitează la o tastatura și un fotoliu. Vreau sa vad oameni ca tine în strada, strigandu-si acolo nemulțumirea în fata a cel puțin 100 adepti. Esti capabil de asta, jos pălăria. Nu, atunci nu te mai agita și te baga ca musca-n [...] iepii, asta, ca sa știi ca nu îți răspunde un academician.

      Draga Aline, sa stii ca ne este nevoie sa ma coordoneze nimeni si nici sa imi spuna ce asteapta de la mine. Coordonatori in romania sunt destui. Parerea mea este ca lipsesc oamenii care fac distinctia intre alb si negru. Un netrebnic este netrebnic si trebuie specificat asta din start indiferent daca se pretinde de stanga sau de dreapta. Nu poti construi cu caramizi putrede si asta imi repugna la Neamtu si Papahagi. Lipsa caracterului nu poate aduce nimic bun, ci cu cat mai multe aptiduni dobandeste un individ fara caracter, cu atat mai nefast devine pentru cei din jurul lor.

      E clar ca nu-i cunosti pe Neamtu si Papahagi, dar iti dai cu parerea. Esti prost-crescut. Vezi ca-ti pregateste guvernul Ponta Noul Cod Fiscal. O sa-ti placa, o sa platesti cu drag, dar eu o sa te blestem pentru fiecare banut in plus pe care mi-l va lua statul asta sustinut de tine, Sandule!

      In afara de gargara "intelectualilor" ?

      Au batut satele si orasele mici ale tarii SA PROPUNA ALTCEVA decat sclavia pesedista ? Oamenii de la tara s-au saturat de intelectualii tip Macovei, Udrea, madam Paul Vass sau Ialomitianu care DOAR arata cu degetul fara sa propuna NIMIC CONCRET... Gasiti SOLUTII pentru investitii, invatati oamenii sa faca proiecte pentru bani europeni , nu doar SPOROVAITI prin studiouri tv PAPAGALILOR ! 

      Prietene, nu ii cunosc, nu vreau sa ii cunosc, ce se vede imi este suficient. Sunt zeci de exemple publice din ultimii ani care sunt mai mult decat suficiente. Cu marlanie imi atribui sustinerea guvernarii Punta, pentru ca ai un mod propagandistic marginit de gandire, in baza doi. Daca il considera pe Neamtu ticalos, atunci trebuie sa il sustina pe Ponta.... Un mod binar de gandire facil legaturilor intre un numar redus de neuroni. Cu putina civilizatie ai fi realizat ca orice societate moderna este sustinuta prin taxe si in consecinta ar trebui si tu sa platesti taxe pentru bunastarea generala nu sa ma blestemi pe mine pentru taxele pe care crezi tu ca o sa ti le ia Ponta. Intotdeauna am platit taxele la timp, din plin. cu drag sau fara si iti recomand sa procedezi la fel, ca semn de civilizatie si noblete sufleteasca. A fi unghie in gat, carpanos si meschin nu este echivalent cu a fi de dreapta.

      1. Nu vorbi despre oameni pe care nu-i cunosti!

      2. Un uselist ca tine numai om de dreapta nu e! 

      3. Chiar stii ce e neuronul?

      4. E normal sa platesti voios taxele, ca doar nu dai de la tine. Ai muncit vreodata in viata ceva? Ai castigat un banut cinstit?  

      Se spune musca-n (...) calului; la iapa se intra altundeva.

    Ce mutra de smecheras! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb