Mii de civili din nord-vestul Siriei fug către Turcia

B.D.
Internaţional / 28 ianuarie 2020

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Mii de civili din nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, au pornit luni către Turcia în urma ofensivei declanşate de preşedintele Bashar al-Assad pentru recucerirea regiunii, potrivit martorilor şi lucrătorilor umanitari, relatează Reuters.

Forţele guvernamentale siriene, ajutate de forţele ariene ruseşti, au intensificat campania de recucerire a provinciei Idlib, ultima reduc a rebelilor, unde aceştia s-au refugiat cu milioanele din alte părţi ale Siriei, pe parcursul războiului civil care durează de nouă ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că forţele preşedintelui Assad au cucerit 22 de oraşe începând de vineri şi au obţinut controlul asupra unei autostrăzi strategice din Idlib, care face legătura între capitala Damasc şi Alep, în nordul Siriei.

Armata siriană a încercuit şi este pe cale să captureze Maarat al-Numan, un centru urban aflat la 33 de kilometri sud de Idlib. Capturarea acestui oraş va marca un progres semnificativ pentru campania lui Assad de a redobândi controlul total asupra Siriei.

Un lucrător umanitar care a publicat un video din Maarat al-Numan a spus că oraşul a fost devastat în ultimele zile de un asalt cu bombe şi rachete.

Autorităţile din Damas şi Moscova afirmă că se luptă cu militanţii jihadişti care şi-au intensificat atacurile împotriva civililor din Alep, dar organizaţiile pentru drepturile omului şi lucrătorii umanitari spun că atacurile aeriene au demolat spitale, şcoli şi alte zone civile.

Noile lupte au loc în pofida unui armistiţiu convenit pe 12 ianuarie între Turcia şi Rusia, care susţin forţe opuse în conflict.

"În ultimele zile am văzut mii de persoane dizlocate şi vorbim despre cel puţin 50.000 în ultimele patru zile", a declarat Fouad Sayed Issa, lucrător umanitar la Violet Organization din nordul Siriei.

Un martor a spus că mii de oameni au fugit luni din oraşele Ariha şi Saraqib, din Idlib, cu camioane şi maşini, prin aglomeraţie, către zone precum oraşul Azaz, aflat în apropierea frontierei cu Turcia.

Violet Organization a estimat că circa 120.000 de oameni au fugit în ultimele 12 zile din zona oraşului Alep şi din Idlib. Potrivit lucrătorilor umanitari, majoritatea refugiaţilor au plecat în zone mai sigure din nordul Siriei, din apropierea frontierei cu Turcia.

Turcia, care sprijină unele grupări rebele care se opun lui Assad, găzduieşte deja peste 3,5 milioane de refugiaţi sirieni şi se teme că mai multe alte milioane ar putea să îi treacă în curând graniţa.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Turcia sprijină grupâri rebele care se opun lui Assad.Nimeni nu ar trebui să-i sprijine pe acești psihopați lași din Statul Islamic care se ascund sub fustele femeilor și în spatele copiilor .Indiferent cat pierzi sau caștigi ca stat nimeni nu ar trebui să sprijine aceste brute oribile cu concepții de ev mediu .

    1. Si eu sunt de acord ca aceste brute cu mentalitate de ev mediu trebuiesc exterminate! Dar dacä acesti psihopati lasi se ascund sub fustele femeilor si in spatele copiilor,asta nu da dreptul altor brute precum Putin si Assad sa-i bombardeze si sa-i ucida si pe civilii nevinovati!! Dar Putin i-a gazat si pe copiii Rusiei,la Beslan!!

      Turcia are interesul ei,Rusia are interesul ei,toți au interesul lor,nimeni nu se gandește la bieții oameni puși pe fugă cu copiii în brațe.Dacă cineva ar fi vrut cu adevărat ar fi anihilat Statul Islamic încă din fașă însă există state care trebuie să-și justifice prezența în acea zonă.

    Cam lung titlul, nu credeți? Conține toată știrea în el. Ce nevoie mai am sa citesc conținutul articolului?

    Mă bucură faptul că ați reacționat și ați redus titlul inițial. O bila albă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb