MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI Iuliu Winkler s-a întâlnit cu omologul sau rus, Leonid Reiman

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 noiembrie 2007

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat joi, 8 noiembrie a.c., la reuniunea celei de a 9-a

sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economica româno-rusa, care a avut loc la Bucuresti.

Reuniunea Comisiei mixte a fost precedata de o întâlnire a expertilor, în care s-a evaluat stadiul relatiilor bilaterale din domeniul economic (transporturi, IMM-uri, energie, comunicatii si IT etc.).

În marja reuniunii Comisiei mixte a avut loc si o întâlnire bilaterala între ministrul Iuliu Winkler si omologul sau rus, Leonid Reiman, prilej cu care cei doi au discutat despre relatiile din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei dintre cele doua tari, stabilindu-se noi cai de cooperare.

Iuliu Winkler a prezentat evolutiile din domeniu, evidentiind eforturile pe care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei le face pentru a rezolva problema decalajului digital si sprijinul pe care Guvernul României îl acorda implementarii noilor tehnologii.

De asemenea, ministrul român al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a apreciat ca este nevoie de o colaborare mai

strânsa între cele doua tari în acest sector si a propus semnarea unui memorandum de întelegere, precum si crearea unui grup

de lucru la nivel de experti menit sa creeze premisele dezvoltarii unor proiecte concrete în domeniu.

"Consider necesara semnarea unui memorandum de întelegere care sa ofere un semnal companiilor private asupra colaborarii foarte bune din sectorul IT&C si sa creeze cadrul pentru consultari la nivel de experti, consultari ce vor avea ca sarcina schimbul de informatii în ceea ce priveste reglementarile din domeniu în ambele tari, dar si

sa identifice noi forme concrete de colaborare, cum ar fi proiecte comune sau colaborari tehnico- stiintifice", a declarat Iuliu Winkler.

La rândul sau, ministrul Leonid Reiman a apreciat deschiderea partii române spre cooperare si si-a declarat sustinerea pentru propunerea partenerului român.

În cadrul întâlnirii, partea rusa a prezentat evolutiile din sectorul comunicatiilor si tehnologiei informatiei din Federatia Rusa, subliniind faptul ca datorita cadrului de reglementare puternic inspirat de cel european, cele doua piete, rusa si româneasca, sunt compatibile.

La propunerea partii române, cei doi ministri, Leonid Reiman si Iuliu Winkler, au cazut de acord ca este necesar sa se creeze un calendar anual al cooperarii bilaterale, care sa cuprinda întâlniri la nivel de experti, mese rotunde cu participarea companiilor, respectiv participarea la conferinte si expozitii organizate în cele doua state.

Lucrarile Comisiei mixte au fost conduse de ministrul rus al Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, Leonid Reiman, si de ministrul român al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb