Ministerul Economiei a pus în dezbatere legea apelor minerale

A.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 august 2017

Ministerul Economiei a pus în dezbatere legea apelor minerale

Ministerul Economiei a lansat, ieri, în dezbatere, proiectul de lege a resurselor hidrominerale, care reglementează domeniul apelor minerale.

La finalul lunii iulie, Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat că legea minelor, a apelor minerale şi a redevenţelor sunt în lucru, urmând ca până la 1 septembrie să fie puse în consultare publică.

Iniţiativa de a face o lege a resurselor hidrominerale a avut la bază necesitatea general acceptată de a reglementa domeniul resurselor hidrominerale, printr-o legislaţie uşor de aplicat atât de către autorităţile competente cât şi de agenţii economici din domeniu, cu precizări clare în concordanţă cu legislaţia UE, se arată în nota de fundamentare a proiectului. Ministerul Economiei mai precizează: "În acest sens au fost simplificate etapele de parcurs până la obţinerea contractelor de concesiune şi au fost legiferate etapele de explorare, exploatare şi impozitare a apelor de masă. Prin legea resurselor hidrominerale se vor reglementa activităţile de prospecţiune, exploatare, protecţie şi valorificare a resurselor hidrominerale care sunt: apele minerale naturale, apele de izvor, apele de masă din surse subterane, apele minerale terapeutice, apele geotermale, apele minerale medicinale şi gazele necombustibile, ca ape care sunt extrase de pe teritoriul României, în sensul Directivei 2009/54/CE care tratează apele minerale naturale din punct de vedere al următoarelor caracteristici: geologice şi hidrogeologice, fizico - chimice şi microbiologice".

Proiectul de lege necesită, anterior adoptării, parcurgerea procedurii de notificare către Comisia Europeană conform prevederilor Directivei 2015/1535 referitoare la procedura de furnizare de informaţii în domeniul reglementărilor tehnice şi ale normelor privind serviciile societăţii informaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb