Ministerul Energiei îşi propune atragerea de noi investitori danezi

Andrei Stan
Companii / 9 februarie 2016

Experienţa daneză în domeniul soluţiilor adoptate pentru încălzirea centrală poate constitui o temă de colaborare între specialiştii din cele două ţări, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Danemarcei în România, Karst Vagn Nielsen, potrivit unui comunicat de presă.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat direcţiile de acţiune în domeniul energetic, cum ar fi asigurarea securităţii şi eficienţei energetice.

"Regatul Danemarca este un partener economic important al României, iar apartenenţa la Uniunea Europeană a celor două state impune o strânsă cooperare, inclusiv în domeniul energetic. Experienţa daneză în domeniul soluţiilor adoptate pentru încălzirea centrală (termoficare) poate constitui o temă de colaborare între specialiştii din cele două ţări", a precizat Grigorescu.

Potrivit comunicatului, demnitarul român a exprimat disponibilitatea ministerului de a colabora cu Ambasada Regatului Danemarcei şi cu firmele daneze prezente pe piaţă, inclusiv pentru atragerea de noi investitori din această ţară, în domeniul energetic.

În primele 10 luni din 2015, volumul schimburilor comerciale româno-daneze a fost de 403,2 milioane de euro, exportul românesc înregistrând 182,4 milioane de euro, iar importul 220,8 milioane de euro.

La 30 noiembrie 2015, conform datelor Oficiului Naţional Registrul Comerţului, în România erau înregistrate 858 societăţi cu capital danez (0,43% din totalul societăţilor străine din România), cu un capital investit de 222,7 milioane de euro, reprezentând 0,57% din capitalul străin subscris în ţara noastră, ceea ce plasează Danemarca pe locul 23 în topul investiţiilor străine în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb