MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE: Finanţări suplimentare de 60 milioane euro pentru cercetare, dezvoltare şi inovare

V.B.
Fonduri Europene #Fonduri Europene / 9 septembrie 2014

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), anunţă contractarea de finanţări în valoare de 60 milioane euro pentru cercetare, dezvoltare şi inovare în operaţiunea "Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare)"

Operaţiunea face parte din axa prioritară 2 POS CCE - "Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Astfel, au fost semnate contracte de finanţare pentru toate cele 17 proiecte aflate pe lista de rezervă care au obţinut 26 puncte, în urma procesului de evaluare şi selecţie, şi care îndeplineau în continuare criteriile de eligibilitate. Aceste noi finanţări au fost acordate datorită suplimentării bugetului apelului cu 50 milioane euro, economii identificate în program, la care s-au adăugat alte 10 milioane euro, economii realizate în axa prioritară 2.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat: "Suplimentarea bugetului alocat în cadrul POS CCE pentru cercetare, dezvoltare şi inovare şi semnarea acestor contracte au o importanţă extrem de mare pentru dezvoltarea infrastructurii publice în acest domeniu. Cercetarea, dezvoltarea şi inovarea reprezintă motorul dezvoltării unei societăţi bazate pe cunoaştere în scopul asigurării unei vieţi mai bune pentru români şi a dezvoltării economiei locale".

Printre beneficiari, se numără: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu, Universitatea "Politehnica" din Timişoara, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb