Ministerul Justiţiei, autorizat să achiziţioneze două studii de prefezabilitate pentru construcţia unor penitenciare

Andrei Stan
Politică / 19 august 2015

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, autorizarea Ministerului Justiţiei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziţia a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în comuna Berceni, judeţul Prahova şi în Municipiul Caracal, judeţul Olt, precizează un comunicat remis redacţiei.

Fondurile necesare achiziţiei celor două studii sunt în valoare de 1 milion de lei şi se suportă din bugetul aprobat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din sumele alocate prin HG nr. 196/18.03.2015.

"Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1000 de locuri, construite respectând standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora se va asigura o o suprafaţă de 4 metri pătraţi pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv 9 metri pătraţi pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

Decizia luată astăzi de Guvern reprezintă încă un pas în direcţia îmbunătăţirii condiţiilor din sistemul penitenciar, având în vedere faptul că împotriva statului român au fost pronunţate 121 de hotărâri judecătoreşti al căror obiect îl constituie condiţiile de detenţie care nu corespund standardelor Consiliului Europei.

Prin HG nr. 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului ministerului Justiţiei pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei pentru Administraţia naţională a penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Conform Hotărârii de Guvern suma totală pervăzută pentru cele două studii de prefezabilitate este în valoare de 1 milion de lei şi se distribuie după cum urmează:

- 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar din comuna Berceni, judeţul Prahova;

- 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar din Municipiul Caracal, judeţul Olt", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb