MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată nu va fi modificată

Andrei Stan
Companii #Transporturi / 19 februarie 2017

Gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată nu va fi modificată

Gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr. 2/2017, a anunţat Ministerul Transporturilor, după discuţiile de sâmbătă dintre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament.

"În urma discuţiei, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate şi implementate, iar în cazul gratuităţii călătoriilor studenţilor pe calea ferată aceasta nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017", se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Ministerul Transporturilor, citat de News.ro.

Senatorul PNL Florin Cîţu, care a susţinut în Comisia de buget un amendament la OUG 2/20017 privind gratuitatea pentru studenţi la călătoria pe CFR, a anunţat, vineri, pe Facebook, că renunţă la această propunere. Cîţu susţinea că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte "cheltuieli faraonice" prevăzute în bugetul pe 2017.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR.

Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aceasta este o alta PROSTIE a guvernului KRETINEANU!!!...Este o gaura in bugetul C.F.R., estimata la peste 100 milioane de euro pe an!!!!Guvernul nu apuca CRACIUNUL!!!

    Cum se schimba peste noapte masurile!

    Lasa studentii sa circule liberi ca oricum Cfr-ul e gol, e eticheta saraciei. 

    Ce e asta? Ministrul discuta cu tov.Dragnea si se convine ca ....? Pe bune? Zici ca a discutat cu faraonul si i-a dat voie. Chiar nu mai exista nimeni in psd care sa gandeasca? Doar Dragnea?

    Dar cu "Transregio Feleacul" cum ramane tov. ministru? Avea si finantare de la ue dar l-ati tras pe linie moarta. De ce? Pedeapsa pentru manifestatiile din Cluj? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb