MINISTRU REGIONAL: Aproape toţi suspecţii de violenţele de Anul Nou din Koln sunt de origine străină

Adina Lateş
Internaţional / 11 ianuarie 2016

Actualizare 14:28 Thomas de Maiziere: "Violenţele de la Koln nu trebuie să ducă la suspiciune generală faţă de imigranţi"

Faptul că persoane de naţionalitate străină se află la originea multor violenţe comise la Koln în noaptea de Anul Nou nu trebuie trecut sub tăcere, dar nici nu ar trebui să conducă la o suspiciune generală faţă de refugiaţi şi imigranţi, a avertizat luni ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, citat de Reuters.

Oficialul german a calificat violenţele drept 'complet inacceptabile' şi a afirmat că este urgentă adoptarea unei legi mai dure pentru pedepsirea autorilor, subliniind că Germania nu îşi permite să aibă acum dezbateri lungi despre amendamentele respective.

Atacurile sexuale şi tâlhăriile comise în noaptea de Anul Nou la Koln şi în alte oraşe germane au fost legate parţial de solicitanţii de azil, complicând şi mai mult dezbaterea naţională referitoare la politica în domeniul imigraţiei pe care Berlinul trebuie să o adopte.

În noaptea de 31 decembrie 2015 spre 1 ianuarie 2016 au avut loc agresiuni contra unor femei la Koln, Stuttgart, Hamburg, Zurich, Helsinki şi în oraşul suedez Kalmar, printre presupuşii autori aflându-se imigranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

----------------------

Aproape toţi suspecţii de violenţele cu precădere sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou sunt străini, îndeosebi solicitanţi de azil sosiţi în ultimele luni în Germania, a declarat luni ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, potrivit AFP.

Există numeroase semne că abuzurile au fost comise de persoane din rândul migranţilor, a spus el, citat de Reuters, indicând că poliţia germană a comis "greşeli foarte grave" în gestionarea situaţiei în noaptea dintre ani.

"Atât din declaraţiile martorilor, cât şi din rapoartele poliţiei (locale), dar şi din descrierile poliţiei federale rezultă faptul că persoanele care au comis aceste delicte proveneau aproape exclusiv din rândul imigranţilor", a declarat Jäger.

Autorităţile germane anunţaseră anterior că vor face public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violenţelor din Koln, aflate la originea a circa 600 de plângeri ale victimelor şi care fragilizează poziţia cancelarului Angela Merkel în problema refugiaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb