MINISTRUL AGRICULTURII: "Mai mult de 30% din alocarea financiară din PNDR va fi destinată măsurilor de agromediu"

A.C.
Companii #Agricultură / 9 octombrie 2014

România s-a adaptat pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) astfel încât mai mult de 30% din viitoarea alocare fianciară să fie destinată măsurilor de agromediu, a declarat, azi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la Forumul regional privind viitorul agriculturii.

"Vorbim de o Politică Agricolă Comună (PAC) reformată, mult mai verde, iar meritul principal este al comisarului Dacian Cioloş, care a ţinut foarte mult ca anumite elemente să fie incluse în PAC. În viitoarea PAC, 30% din bugetul fiecărui Program Naţional de Dezvoltare Rurală, în toate statele membre, trebuie să fie destinat măsurilor prietenoase cu mediul, măsurilor de agromediu, şi România s-a pliat pe această cerinţă obligatorie a Comisiei Europene, deşi am spus de la momentul acela că România are nevoie de mai multe investiţii în dezvoltarea agriculturii româneşti, de îmbunătăţirea randamentului la hectar şi apoi de a ne preocupa de mediul înconjurător. Am înţeles că acesta este trendul şi cred că fermierii au înţeles şi ne-am adaptat cu noul PNDR astfel încât chiar mai mult de 30% din viitoarea alocare să fie destinată acestor măsuri", a explicat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a afirmat că aceste obiective pot coexista în condiţii de echilibru sau cu nuanţarea uneia dintre cele două, ambele în contextul unei strategii şi abordări moderne.

Organizaţia Europeană a Proprietarilor de Pământ împreună cu Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România a organizat astăzi, la Bucureşti, conferinţa regională a celui de-al 7-lea Forum privind viitorul agriculturii (FFA), subiectele abordate vizând problemele agriculturii la nivel mondial, schimbările climatice şi modul în care poate coexista competitivitatea şi protecţia mediului în agricultură românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb