MINISTRUL CULTURII, DESPRE RECTIFICAREA BUGETARĂ: "Cel puţin nu vom pierde bani şi vom cheltui eficient"

I.I.
Politică / 18 iulie 2019

Valer-Daniel Breaz (Sursa foto: Twitter)

Valer-Daniel Breaz (Sursa foto: Twitter)

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va primi bani la rectificarea bugetară, care va avea loc la finalul lunii, şi nu va pierde sume, a declarat ministrul Valer-Daniel Breaz joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În urmă cu câteva săptămâni, la Guvern au avut loc discuţii între prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Breaz şi manageri ai mai multor instituţii culturale naţionale, între care Ion Caramitru (Teatrul Naţional Bucureşti) şi Andrei Dimitriu (Filarmonica "George Enescu") privind bugetele alocate pentru anul acesta. Cele mai multe dintre instituţii au primit cu 30%-50% mai puţin decât anul trecut.

"Nu le-am spus că e posibil. Le-am spus că le vom da banii. Şi nu le-am spus la întâlnirile de la Guvern, le-am spus în ianuarie - februarie, dar unii sunt mai grăbiţi. Discuţiile MCIN la Ministerul Finanţelor s-au finalizat pozitiv, nu cu o rectificare pozitivă a Ministerului, dar ministerul Culturii nu va pierde sume. Cel puţin, nu vom pierde sume şi cel puţin, vom cheltui eficient, ca să mă exprim aşa cum am deranjat pe unii când am vorbit despre eficienţa cheltuirii banilor", a declarat Breaz.

El a continuat: "Sunt capitole unde avem o execuţie bugetară bună şi capitole unde execuţia este mai puţin bună. Rearanjăm fondurile pentru următoarele şase luni. Importantă este execuţia bugetară. Pot să ai un buget cât de mare, dacă execuţi din el 20%-30% e un eşec. (...) Noi suntem în limita la aproape 50%. De ce nu am depăşit, cum poate era normal? Datorită faptului că bugetul a fost funcţional după 15 aprilie".

Breaz a declarat că ministerul pe care îl conduce a fost deja evaluat de prim-ministru între primele opt incluse în prima etapă a remanierii. "Din păcate pentru unii, din fericire pentru alţii", a completat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb