Ministrul de externe chinez s-a întâlnit cu omologul său ucrainean la New York

F.D.
Internaţional / 23 septembrie 2022

Ministrul de externe chinez s-a întâlnit cu omologul său ucrainean la New York

Ministrul de externe chinez Wang Yi a avut o întrevedere vineri, la New York, cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, prilej cu care a dat asigurări că Beijingul va face apel la respectarea ''suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale tuturor ţărilor'', transmite AFP, conform Agerpres.

Cei doi demnitari au discutat în marja Adunării Generale a ONU, aceasta fiind prima lor întâlnire de la debutul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Întrevederea, care ar putea agasa Kremlinul, are loc într-un moment când în regiuni ucrainene controlate total sau parţial de Moscova au debutat referendumuri privind alipirea la Rusia.

Aceste referendumuri, calificate drept 'simulacre' de către Kiev şi Occident, marchează o escaladare a conflictului din Ucraina.

''Preşedintele Xi Jinping a subliniat că suveranitatea şi integritatea teritorială ale tuturor ţărilor ar trebui să fie respectate'', i-a transmis Wang Yi omologului său ucrainean.

''Îngrijorările justificate ale tuturor părţilor în materie de securitate trebuie să fie luate în serios'', a declarat ministrul de externe chinez, cu referire la temerile ruse legate de extinderea NATO.

În această săptămână, Wang Yi s-a întâlnit deja, la New York, cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

''China este mereu angajată în promovarea convorbirilor de pace, fără a rămâne niciodată cu braţele încrucişate, fără a arunca gaz pe foc sau a profita de situaţie pentru a obţine un beneficiu personal'', a spus demnitarul chinez în discuţia cu Dmitro Kuleba.

Beijingul a refuzat să condamne în mod public intervenţia militară rusă în Ucraina şi a criticat sancţiunile occidentale contra Moscovei, dar în această săptămână a reiterat apelul la o ''încetare a focului'' în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am inteles ca China are 5 la suta din terenurile agricole ale Ucrainei. Este de inteles de ce nu prea se baga in seama China in acest conflict.

    Daca Beijingul isi doreste asa de mult respectarea ''suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale tuturor ţărilor”, atunci ar fi bine sa inceapa cu cele ale Taiwanului! Nu cred ca exista vreun stat in Lumea asta care sa puna vreo baza pe cuvantul Beijingului! Banuiesc ca, nici Rusia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb