MINISTRUL DE EXTERNE: România va evalua strict economic o eventuală propunere de participare la South Stream

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 august 2009

Cristian Diaconescu: "România este categoric împotriva folosirii petrolului şi gazului ca armă politică".

Cristian Diaconescu: "România este categoric împotriva folosirii petrolului şi gazului ca armă politică".

România participă la Nabucco pentru că este singura alternativă economică pe care o avem

România va evalua o eventuală propunere din partea Rusiei în ceea ce priveşte participarea la proiectul gazoductului South Stream exclusiv din punct de vedere economic, dar respinge categoric folosirea gazului şi a petrolului ca instrumente politice, a declarat pentru "Today"s Zaman", ministrul de Externe Cristian Diaconescu. Potrivit NewsIn, cotidianul turc "Today"s Zaman" i-a luat ministrului român de Externe Cristian Diaconescu un interviu în contextul vizitei sale de lucru pe care a început-o, ieri, în Turcia. Diaconescu a mai spus că UE trebuie să ia în considerare valoarea adăugată pe care aderarea Turciei ar putea-o aduce şi a avertizat că Româ­nia este categoric împotriva folosirii petrolului şi gazului ca armă politică, mai scrie publicaţia turcă.

Cristian Diaconescu a evidenţiat faptul că proiectul Nabucco este pentru România o sursă alternativă de energie, care trebuie evaluată numai din perspectivă economică: "Pentru România, găsirea unei surse alternative pentru orice materie primă nu este o mişcare strategică sau tactică. Vorbim foarte clar în ceea ce priveşte Nabucco. România este parte a Nabucco pentru că este singura alternativă economică pe care o avem".

Având în vedere că, după ce Turcia a semnat acordul pentru Nabucco de la Ankara, a semnat şi un document asemănător cu Rusia pentru South Stream, Diaconescu a fost întrebat dacă România este interesată să se alăture South Stream. Domnia sa a răspuns: "Momentan, ar trebui mai întâi să primim o propunere în ceea ce priveşte South Stream. Este prea devreme să pot spune dacă South Stream este un proiect în care să fim interesaţi. Luând în considerare că evaluăm situaţia numai din punct de vedere economic, ceea ce este bun din punct de vedere economic este bun şi pentru România. Dar pentru moment, nu avem încă o poziţie economică în ceea ce priveşte South Stream, independent de faptul că South Stream va traversa platoul nostru continental din Marea Neagră".

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a demarat, de miercuri până vineri, o vizită oficială în Turcia, unde are programate întâlniri cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, dar şi cu preşedintele statului, Abdullah Gül, vizita având o puternică componentă economică. La Istanbul, ministrul va inaugura noua clădire a Consulatului General al României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb