MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE: "Managementul BERD trebuie să-şi adapteze politica la realităţile de piaţă""

Andrei Stan
Macroeconomie / 16 mai 2016

Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, consideră că este timpul ca acţionarii şi managementul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) să-şi adapteze politica la realităţile internaţionale şi de piaţă, iar vocea ţărilor în care Banca îşi desfăşoară activitatea "ar trebui să cântărească mai mult în deciziile BERD", potrivit unui comunicat al ministerului de resort trimis redacţiei.

"După 25 de ani de existenţă şi de rezultate importante, considerăm că este timpul ca acţionarii şi managementul Băncii să revizuiască şi să-şi adapteze politica la realităţile internaţionale şi de piaţă. De asemenea, credem că vocea ţărilor în care Banca îşi desfăşoară activitatea ar trebui să devină mai transparentă şi să cântărească mai mult în deciziile BERD, aşa cum toţi suntem răspunzători de acţiunile noastre faţă de oamenii din ţările noastre", a declarat ministrul Finanţelor Publice, la Londra, în cadrul sesiunii de alegere a preşedintelui BERD.

Anca Dragu a luat parte la Reuniunea Anuală a BERD organizată la Londra în perioada 10 - 12 mai. Aceasta a participat la alegerea preşedintelui BERD de către Consiliul Guvernatorilor, la sesiunea plenară a Consiliului Guvernatorilor precum şi la întâlnirea cu reprezentanţii Constituentei condusă de Turcia din care România face parte, menţionează comunicatul.

În marja Reuniunii Anuale, ministrul român al Finanţelor Publice a avut întâlniri bilaterale cu conducerea BERD, Philip Bennett, prim vice-preşedinte BERD, Alain Pilloux, vice-preşedinte BERD, cât şi cu vicepreşedintele BEI, Pim van Ballekom.

Principalele subiecte de discuţie au vizat dezvoltarea proiectelor în domeniul infrastructurii (proiecte PPP în sănătate, sprijinirea companiilor de stat din transport, energie, telecomunicaţii) şi asistenţa BERD pentru pregătirea lor, precum şi sprijinul BERD în sectorul financiar-bancar.

De asemenea, a fost adus în discuţie rolul potenţial al BERD în Planul de Investiţii pentru Europa şi stadiul consultărilor cu Comisia Europeană şi BEI.

Dragu şi-a exprimat un interes deosebit pentru cooperarea dintre BEI şi BERD şi viitoare posibile proiecte pentru România ce pot beneficia de finanţare de la IFI-uri, PIE, inclusiv parteneriate publice-private, precizează MFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb