Ministrul Gerea invită investitorii italieni să participe la finalizarea privatizărilor în sectorul energetic

F.A.
Companii / 2 februarie 2014

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a invitat investitorii italieni să participe în continuare la finalizarea procesului de privatizare din sectorul energetic şi să realizeze investiţii directe de capital în proiecte de modernizare a infrastructurii şi a sectorului industriei.

În cadrul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o în Italia, la Roma, ministrul economiei, Andrei Dominic Gerea, a avut joi, 30 ianuarie, o întrevedere cu ministrul italian al dezvoltării economice, Flavio Zanonato, potrivit unui comunicat de presă.

"În cadrul convorbirilor, avute cu omologul său italian, principalele subiecte s-au referit la perspectivele colaborării economice şi ale activităţii investiţionale bilaterale, cei doi demnitari convenind ca cele două Guverne să găsească în continuare forme adecvate de stimulare şi diversificare a relaţiilor economice, atât prin proiecte comune la nivelul marilor companii, cât şi în sectorul IMM, preponderent în structurile economice ale celor două economii", arată sursa citată.

Un element care poate contribui la menţinerea nivelului interesului comunităţii de afaceri italiene pentru piaţa românească îl reprezintă posibilitatea cooperării în procesul de atragere şi utilizare a fondurilor structurale, având în vedere experienţa Italiei în acest domeniu.

La întâlnire au mai participat Mario Cospito, consilier diplomatic al ministrului italian, şi Dana Constantinescu, ambasadorul României în Italia.

Totodată, ministrul economiei, Andrei Dominic Gerea, a avut, vineri, şi o întrevedere cu Riccardo Maria Monti, preşedintele ITA - Italian Trade Agency (ICE - Agenţia de Promovare în Străinătate şi Internaţionalizare a Societăţilor Italiene).

Ministrul Gerea şi preşedintele Monti au analizat perspectivele colaborării economice şi a activităţii investiţionale bilaterale în vederea identificării unor noi proiecte comune de cooperare economică. "Au fost discutate subiecte precum programele de dezvoltare în domeniile infrastructurii (transport, mediu, energie, construcţii) şi a investiţiilor în perioada 2014-2020, in domeniul cooperarii comerciale în industrie, agricultura şi tehnologia informaţie, participarea la Expo Milano 2015", potrivit comunicatului.

Cu această ocazie, ministrul român al economiei a apreciat investiţiile directe din ţara noastră, care se ridica la o valoare de 1,6 miliarde de euro. În acest context, Gerea şi-a exprimat speranţa unei implicări şi mai pregnante a ICE în atragerea de investitori italieni în Romania, având în vedere îmbunătăţirea mediului investiţional, prin recomandarea României ca destinaţie importantă pentru extinderea investiţiilor italiene în străinătate, dar şi interesul investitorilor italieni pentru potenţialul României în industria agroalimentară. Ministrul Andrei Gerea a prezentat, de asemenea, potenţialul românesc cu privire la resursele minerale, petrochimie şi industria de apărare precum şi dorinţa Guvernului român de privatizare a unor companii de stat. În acest sens, ministrul a amintit de S.N. PLAFAR S.A. Bucureşti, S.C. SANEVIT 2003 S.A. Arad precum şi necesitatea unui cumpărător pentru compania OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb