"Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile"

MINISTRUL GERMAN DE EXTERNE: "Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 19 mai 2022

Ministrul german al Afacerilor Externe Annalena Baerbock a acuzat, miercuri, Rusia că blochează exporturile de cereale din Ucraina ca armă de război, informează news.ro.

"Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, distrugând silozurile, străzile şi căile ferate, Rusia a lansat războiul grânelor, provocând o criză alimentară globală", a spus Baerbock la o întâlnire a miniştrilor de Externe la ONU, în New York.

"Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foamete, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, - din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de Covid, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni.

Potrivit guvernului german, Rusia a blocat exportul a 20 de milioane de tone de grâne din Ucraina, în special către Africa de Nord şi Asia. O mare parte din această cantitate este blocată în portul Odessa.

Ucraina este una dintre cele mai mari producătoare de cereale din lume.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a subliniat importanţa introducerii cerealelor ucrainene, precum şi a alimentelor şi a îngrăşămintelor produse de Rusia şi Belarus pe pieţele mondiale.

Ucraina şi Rusia produc împreună aproape o treime din grâul şi orzul din lume şi jumătate din uleiul de floarea soarelui, a spus el.

Războiul din Ucraina ar putea arunca milioane de oameni în insecuritate alimentară şi ar putea provoca "o criză care ar putea dura ani de zile", a spus el.

Nivelul global al foametei este la un nou maxim, potrivit ONU.

"În doar doi ani, numărul persoanelor cu insecuritate alimentară severă s-a dublat, de la 135 de milioane înainte de pandemie la 276 de milioane în prezent", a spus Guterres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu-s de acord cu P, DAR... distruge concurenta asa cum fac si Altii, in dif domenii. Iar foametea scl apar SI dat unor restrictii cam grandomane ale UE & co, care fac ,,victime colaterale" din propriile popoare.

    Nu voi ati impus mii de sanctiuni, ce ati vrea ca Rusia sa plece capul si sa va pupe in fund cum facem noi romanii.

    1. Dar este o minciuna. Cerealele pleaca nestingherite catre populatia saraca a lumii, aia bombardata de occidentali. Catre sirieni, egipteni, afgani, libieni, etc. Germanii sa mai rabde oleaca. Sa mai slabeasca. Tot spunea OMS ca vestul sufera de o pandemie de obezitate. Sa tina regim vreo 5 ani, asa.

    Foamea si lipsurile la rusi nu sunt arme teribile ci traditie.

    Arma teribila e laserul ala care face pasari la rotisor in zbor si uite asa nici o aripata infectata creata in laboratoarele ucrainienilor corupti de maleficii americani nu e un pericol ci o sursa de proteine pentru rusul descurcaret. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb