MINISTRUL ITALIAN AL APĂRĂRII: "Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial"

M.C.
Internaţional / 28 ianuarie 2023

"Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial"

Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al "Treilea Război Mondial", a declarat ieri ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, în cadrul unei conferinţe la Roma pe tema "Perspective europene pentru o apărare comună", relatează EFE, conform Agerpres.

Guido Crosetto a făcut această declaraţie, difuzată de media italiene, după o întâlnire cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei şi pe apărarea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apărării.

Potrivit ministrului italian, cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe "în momentul în care tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev" şi deci "la frontierele Europei".

"A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial", a subliniat Crosetto.

În acelaşi timp, ministrul italian a ţinut să accentueze că ţările NATO nu fac decât să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse.

Crosetto asigurase deja joi că ţara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei de agresiunea rusă şi pentru a "opri" o escaladare a conflictului.

"Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situaţii mai grave. Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toţi aşteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace", a spus ministrul în cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Crosetto a profitat de intervenţia sa pentru a dezminţi informaţiile difuzate de publicaţia Il Corriere della Sera cu privire la un presupus transport de drone de ultima generaţie pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus în decretele aprobate de executiv.

"Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării şi statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare", a afirmat el, la o zi după ce detaliase faptul că Italia va colabora cu Franţa pentru a furniza Ucrainei rachete antiaeriene Samp/T.

Pentru Ministerul italian al Apărării, noul transport de armament şi echipamente către Ucraina, al şaselea aprobat recent de Parlament, este "inexpugnabil chiar şi din punct de vedere pacifist".

"Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului", a adăugat Crosetto, subliniind că "nu există niciun conflict între italieni şi ruşi".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. DU-TE BAI , SI CULCA-TE !!!!!!!!!!!!! ASTA , SA I-O SPUI LUI MUTU '''' !!!!!!!!!!!! TOT OCCIDENTUL , ESTE IN RAZBOI NEDECLARAT CU RUSIA , DE VREO 10 LUNI DE ZILE INCOACE ............ CA UCRAINA , ARE TOT DREPTUL CA SA-SI MACELAREASCA MINORITATILE , DUPA CUM CONSIDERA DE CUVIINTA .......... MAI ALES , PE CEI RUSI .......... RUSII , NU SANT OAMENI , NU AU SI EI , 2 MAINI SI 2 PICIOARE ........... CINE STIE , OR FI EXTRATERESTRII .............. DE ROMANII DIN UCRAINA , NICI NU MAI VORBIM !!!!!!!!!!!!! SANT LUATI CU ARCANUL , SI TRIMISI FORTAT IN LINIA ANTAI , SA MOARA PRIMII PENTRU ''''''' UCRAINII - SLAVA !!!!! '''''' ; DA , DE ASTA SANT BUNI ............... DAR LA DREPTURI ............ TREABA GREA , NENE ......... DREPTURI , ALTA DATA ......... CAND S-O TERMINA RAZBOIUL , SI SE V-A VEDEA PITICUL CU SACII IN CARUTA ................ SA VEZI ATUNCEA , DREPTURI LA MINORITARI ............. CARE MINORITARI ?????????? IN UCRAINA , EXISTA DOAR UCRAININENI , SI ATAT ................ CE DREPTURI ?????????? UITE PENTRU CINE SPUNE ITALIANUL , CA SE V-OR SACRIFICA OCCIDENTALII ............. AL TREILEA RAZBOI MONDIAL ................ PENTRU CINE , PENTRU PITIC SI AI LUI ?????????????? OAMENII ASTIA , CHIAR JUDECA ?????????? EU , CRED CA NU !!!!!!!!!!!!!! SARMANA OMENIRE ............. UITE , CINE A AJUNS , SA NE CONDUCA ..................

    1. Generalul aviatiei americane Mike Minihan a anuntat

      subalternii sa se pregateasca ptr.razboi cu China

      Si acest razboi tot populatia occidentului va finanta,

      in numele democratiei si a prostiei 

      In numele interesului americanilor.Vor sa fie ei cei mai tari din parcare!

    La momentul acela erau negocieri secrete intre combatanti n care (aparent) armata rusa trebuia sa se retraga la granitele anterioare feb 2022 cu conditia ca regimul ucrainean sa renunte la Nato, sa recunoasca drepturi si invatamant pt rusofoni, autonomie in teritoriile separatiste etc. Era, evident pt toata lumea, mult mai bine decat nenorocirea de acum. Ucraina ramanea cu fabrici, rafinarii, combinate chimice, otel, porturi la marea Azov si marea Neagra etc. Si cu campii manoase care acum sunt contaminate si minate! Johnson in numele aliantei (care e defensiva numai pt membri) a stricat negocierile si a distrus Ucraina in felul asta, dupa ce a ruinat si UK, evident. Din declansarea si perpetuarea razboiului castiga numai industria de armament! Cetatenii simpli nu au decat de pierdut!

    1. Ai uitat de o conducere prorusa, de eliminarea dizidentilor si oricaror opozanti, de rescrierea cartilor si alte bucurii ce apar cand te invadeaza un stat autocrat.

      Nu stiu ce sa zic dar cred ca rusii sunt interesati taman de fabrici,rafinarii,combinate chimice,otel,porturi la marea Azov si marea Neagra,campiile manoase ale Ucrainei,centrale nucleare(ai omis sa spui),de populatia rusofona mai putin.Cu alte cuvinte,daca ucrainenii nu le-au pus totul pe tava au iesit la furat in stilul lor caracteristic de badarani betivi cu violuri ,omoruri si toate cele rele.

      Vorbesti ,in final despre romani?

      Prin urmare si-asa deci,este vorba despre rusi,bineinteles, ei nu se compara cu nimeni la rele.Mai sunt si megalomani,betivanii!In final,este vorba si despre tine?

    "A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial", a subliniat Crosetto.....

    Aceasta creatura care a emis prostia de mai sus ne spune ca pentru a opri declansarea razboiului mondial trebuie sa inarmam si ca NATO sa intre in razboi cu Rusia. Deci trebuie sa alimentam un razboi tocmai pentru a preveni un razboi mondial. Da, aceasta creatura este cam dementa. Iar acesti lideri conduc Europa acum. 

    1. Corect!

    Daca Ucraina ar fi intrat în NATO atunci forțele armate NATO ar fi ajuns la granițele Rusiei. Rusia nu s-ar fi simțit oare amenințată de forțele armate NATO? Așa că a făcut el primul pas. Fiecare vede numai partea care îi convine. Oricum Ucraina este susținută de Occident și deja este un război mondial, dar inca nu este declarat oficial. Efectele conflictului o sa simtim mai accentuat iarna viitoare și anul viitor, fără grâul din Ucraina și Rusia, lipsa gazului și a petrolului rusesc ieftine față de alternativele din prezent o sa ridice preturile și mai mult, câteva fabrici mari consumatoare de gaz o să-și suspende activitatea sau se oprește de tot, vine șomajul, numai lucruri pozitive.

    1. Corect.

    E din ceata lui Boreal?

    Sa se duca pe Nistru in jos,ca i pamant manos! 

    Ce politicieni de "calibru" au ajuns la putere in UE,

    vai de capul si viitorul nostru 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb