Ministrul Mediului a condus lucrările Reuniunii Intersesionale a CSD19

F. A.
Politică / 17 ianuarie 2011

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, în calitatea de Preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD), a condus lucrările Reuniunii Intersesionale a CSD19 la nivel înalt privind cadrul pe 10 ani al programelor privind consumul şi producţia durabile, care s-a desfăşurat în perioada 12-15 ianuarie 2011, în Panama City. Reuniunea a fost găzduită de Guvernul din Panama şi a fost organizată în comun de către Departamentul Economic şi Social al ONU (UN DESA) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Scopul reuniunii a fost facilitatea unor discuţii ample, informale şi directe de către statele membre şi alte părţi interesate, despre ceea ce ar putea conţine cadrul pe 10 ani al programelor privind consumul şi producţia durabile (10 YFP - 10 Years Framework of Programmes on Sustainable Consumption and Production), urmând să fie negociat la sesiunea a 19-a a Comisiei, din mai 2011.

La finalul reuniunii, László Borbély a concluzionat că "există o largă convergenţă cu privire la necesitatea de a cataliza voinţa politică pentru a lansa un ambiţios şi totuşi realist Cadru pe 10 ani al Programelor privind Consumul şi Producţia Durabile la cea de a 19-a Sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. Ar fi un pas înainte foarte important în direcţia consolidării şi implementării conceptului de consum şi producţie durabile. În special, Consumul şi Producţia Durabile ar trebui să fie tratată ca o problemă transversală, bazată pe o abordare pe întregul ciclu de viaţă; 10YFP trebuie să se bazeze pe cadrul dezvoltării durabile, inclusiv pe toţi cei trei piloni (social, economic şi mediu); 10YFP trebuie să includă principiul responsabilităţii comune, dar diferenţiate; implicarea tuturor părţilor interesate, inclusiv sectorul industrial şi cel privat este esenţială; mijloacele de implementare şi de transfer de tehnologie, împreună cu construcţia instituţională sunt necesare pentru implementarea cu succes a conceptului de consum şi producţie durabile."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb