Ministrul Mediului de Afaceri a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor din ţările nordice

A.C.
Companii / 12 iunie 2017

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a participat astăzi, la invitaţia Ambasadei Regatului Danemarcei la Bucureşti, la o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor din ţările nordice, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Alexandru Petrescu a prezentat elemente referitoare la balanţa comercială şi nivelul schimburilor comerciale cu ţările nordice, modalităţi de colaborare cu InvestRomania, importanţa educaţiei duale pentru creşterea nivelului calificarii forţei de muncă şi dezvoltarea afacerilor, rolul diplomaţiei economice pentru identificarea oportunităţilor de afaceri, principalele proiecte ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat dedicate susţinerii dezvoltării mediului de afaceri, conform sursei citate.

Petrescu a spus: "Este o noua intalnire in seria consultarilor pe care le am cu reprezentanţii companiilor străine care activează în România. Salut această iniţiativă şi repet că cei mai buni ambasadori ai unei ţări sunt companiile care au proiecte de succes în ţara noastră. Cea mai bună modalitate de a colabora este ca oameni din domenii diferite să stea la aceeaşi masă, să discute şi să rezolve punctual probleme. Aveţi sprijinul meu şi al echipei de la minister, pentru tot ce putem schimba, tot ce putem promova, pentru a construi încredere, pentru a comunica interactiv şi pentru a convinge companiile să investească în economia României".

Potrivit sursei, ministrul Petrescu a răspuns întrebărilor celor prezenţi, oferind amănunte şi clarificări pe subiectele de interes. Totodată, oficialul roman a prezentat agenda pentru perioada imediat următoare, invitându-i pe reprezentanţii companiilor din ţările nordice să participe la "Săptămâna diplomaţiei economice", de la începutul lunii iulie, precum şi la conferinţa dedicată educaţiei duale, din septembrie.

Evenimentul a fost moderat de către ES dl Karsten Vagn Nielsen, ambasadorul Regatului Danemarcei la Bucureşti şi au fost prezenţi circa 30 de reprezentanţi ai unor companii din Suedia, Finlanda, Norvegia şi Danemarca, se mai arată în sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb