Ministrul Muncii: "Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salariu şi pensie pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare"

I.A.
Politică / 20 aprilie 2023

Ministrul Muncii: "Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salariu şi pensie pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, întrebat dacă susţine măsura interzicerii cumulului de salariu cu pensie pentru angajaţii din sistemul public, că în opinia sa o astfel de măsură nu ar trebui impusă în cazul persoanelor care ies la pensie pentru limită de vârstă şi stagiu complet de cotizare, potrivit news.ro.

În cazul celor care se pensionează la vârste mai mici de 50 de ani, dar care apoi doresc să se angajeze din nou, cumulând pensia cu salariul, Marius Budăi consideră că este nevoie de o discuţie "de la post la post".

Întrebat dacă susţine măsura interzicerii cumulului de salariu cu pensie, ministrul Muncii a declarat astăzi într-o conferinţă de presă la Ploieşti: "Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salariu şi pensie pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare. De ce? Pentru că, dacă noi, ca bărbaţi, ajungem la 65 de ani şi dacă muncim de la vreo 20, sau 22-23, avem vreo 45 de ani de cotizare în sistem şi Constituţia şi legea pensiilor spun că avem dreptul, după ce am atins vârsta standard - nu vorbim de pensionările anticipate şi de pensionările la 40 şi ceva, 50 de ani - dacă am ajuns la vârsta standard de pensionare din sistemul public şi cu un stagiu de cel puţin 35 de ani, care e stagiul complet, avem drept la pensie, este un drept constituţional. De asemenea, tot Constituţia spune că avem dreptul să muncim, nu spune că doar la stat sau doar la privat".

În ceea ce priveşte situaţia celor care se pensionează la mai puţin de 50 de ani şi care apoi se angajează în funcţii publice, Budăi este de părere că în cazul acestora "este nevoie de o dezbatere".

Marius Budăi a declarat: "Dacă vorbim de acele pensionări de la 47-48-50 de ani, trebuie o dezbatere acolo, să vedem dacă îşi doreşte să continue pe acest post, să putem găsi o bonificaţie suplimentară, astfel încât, ca în toate statele după ce - aţi văzut aici, cariera militară, nu cred că ne putem închipui că cineva la 60 de ani va sta pe graniţă cu arma în mână să ne apere, şi trebuie să fim foarte atenţi când facem aceste declaraţii, să nu devenim populişti, şi eu nu vreau să vorbesc într-un mod în care neapărat să fiu simpatic, vreau să prezint realitatea - atunci, acolo, este o discuţie pe care trebuie să o purtăm, dar de la post la post, nu trebuie să generalizăm".

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Cand faceti vechime in munca de 3 ani?Sa va fie rusine escroci politicieni etc.Aceia care lucreaza mai putin au salarii si pensii mai mari.

    Bai, eu stiam ca pensia sunt niste bani pe care ti-i da statul (sau fondul de pensii) cand te-ai retras din campul muncii, ca sa ai bani pentru ca stai acasa si nu mai muncesti. Daca tu continui sa muncesti, inseamna ca iei salariu si n-ai nevoie de pensie.

    Si nu zic de pensionarii amarati carora nu le ajunge pensia si mai vor sa munceasca pentru a nu muri de foame. Astia sunt foarte putini

    Zic de hraparetii astia cu pensii speciale, care se pensioneaza la 40 ani si apoi iar se angajeaza. Judecatorii se fac avocati (ok, nu sunt angajati, dar au venituri), politistii si SRI-istii isi fac firme, cred ca si militarii. Astora nu le trebuie si salariu si pensie. Sa stea pe salariu, iar la 60/65 ani sa ia si pensie speciala si pensie in plus pentru cat mai cotizeaza intre 40 si 60/65. 

    1. Corect!

      Daca pot si sunt dornici sa munceasca in continuare la stat, de ce au plecat de la stat prin pensionare? De ce li se aproba dosarul si de ce legislativul permite asa ceva? Nu pot sau nu vor sa lucreze la stat, iar apoi, dupa ce primesc pensia, se indragostesc subit de munca la stat. Problema trebuie rezolvata.

      vrei sa te dau pem mana lu' CCR? a lu' savonarolea? e dreptul lor de speciali, castigat prin spagi si supunere oarba in fata Sefului, slugarnicie si nemernicie? pai pentru ca, atunci, toate aceste privatiuni?...

    Eliminați pensiile nesimțite și salariile la fel și problema se rezolva de la sine.

    Daca tot nu e potrivit in cazul nesimțiților, eliminați impozitul pe venit și pt ceilalți începând de la aceeași vârstă. 

    Copiii ies la pensie înaintea parintilor. Ca asa-i cu specialii.

    1. Corect!

    Asa cum pensionarii obisnuiti ("bizonii") daca ies la pensie inainte de varsta standard si vor sa mai lucreze, trebuie sa opteze intre pensie si salariu, si specialii trebuie sa opteze intre pensie si salariu pana la varsta standard de pensionare, indiferent daca se angajeaza la stat sau la privat. Nemaivorbind de faptul ca "bizonii" care se pensioneaza anticipat sunt penalizati pana la varsta standard.

    1. Cumularea pensiei cu salariu sa fie permisa doar in mediul privat. La stat, daca mai aveti nevoie de cei care s-au pensionat, le dati diplome si medalii.

    Dacă coaliatia de azi, nu interzice cumulul de pensie cu salariul la stat pentru cei care nu au împlinit vârsta de pensionare, VOTEZ USR!!! Nu este posibil așa ceva, va cacaiti cu o reforma a pensiilor, o sa pierderi banii europeni, din cauza unor îmbuibați. Câte sa mai pățească și sa mai piardă, acest popor amărât, care trage precum Bator, sa plătească pensii și salarii ptr unii șmecheri, iar tineretul țării sa plece sa muncească pentru străini, ptr ca noi nu avem bani ptr ei, care ar ridica țara, noi avem bani ptr pensii de mii de euro și după ce ies la pensie , se reangajează. Sunt companiile statului și ministerele și societățile pline de cumul pensie salariu, mașini de serviciu, cursuri de formare interne și externe pentru pensionari! Hooo, nenorociților , mincinoșilor, hoților!!! Vi se trage de la pensiile astea speciale și cumul pensie salariu!

    O sa va trezească alegerile, și veți rămâne și fără pensii și dara cumul și fără putere!!! 

    Noi poporul roman, nu acceptam sa plătim, sa ne indatoram ptr ca unii sa primească pensie la 47-50 ani și sa aibă și dreptul de munca pa stat. Dacă ești bun de munca, nu te pensionezi. Ce e discriminarea asta?! Un om muncește pe șantier pana la 65 de ani, și când iese la pensie are 2000 de lei pensie, dacă mai apuca pensia, trăiește in mizerie, fără bani de medicamente di un trai decent, el nu a muncit munca grea? In caz de război, militarii ăștia pensionați și îmbuibați sunt primii care părăsesc țara, sa vedem cine ia arma in mâna! Este o mare rusine ceea ce se întâmpla. Mizerie pe fata!

    Budai, ești un om pe care l am apreciat, dar sa tii in serviciu la stat atâția pensionari tineri cu pensii nesimțite , e strigător la stat. Noi cei care lucram la stat, ne am saturat de pensionarii ăștia, care pe deasupra ne și umilesc, datorită faptului ca ei au și pensie și nu prea le pasa de nimic. Noi muncim ptr ei, sunt in structuri in care nu au experiența, nu au expertiza.

    Cerem interzicerea cumulului pensie salariu la stat ptr cei pana in 65 de ani. Cine a ajuns la vârsta de pensionare di vrea sa muncească, sa muncească unde vrea el!

    1. Cei care au împlinit 65 ani, pot cumula pensia cu salariu la stat sau privat, potrivit constituției.

    Cer interzicerea cumul pensie salariu

    La stat! Nu e constituțional? Pai noi prostii țării care muncim 40 ani de munca și avem o pensie de 2000 -3000, este constituțional? Aaa, ma scuzați , eu am muncit fin greu , N am frecat menta prin armata, N am fost paznici pe la instituții. 

    Votați USR dacă vreți sa scăpați de pensii speciale si cumul si borfași care S au aliat la ciolan, deși nu S au suportat niciodată

    Așa ceva nu

    Mai putem accepta.Jos PSD și PNL 

    Votați USR și scăpăm de toate astea, dacă au majoritate, la Crăciunul următor , așa ceva nu va mai exista!

    Faceți legi doar ptr voi și veți rămâne pe dinafara!

    Sper sa fiti penalizați drastic la alegeri. ????

    1. Ptr pensiile astea, sigur vor cădea in cap, dar in cap! Multi au zis ca dacă nu fac nimic, se pierd și banii UE, S a zis cu ei. Au pornit de pa majoritate , au aj la coaliție, următoarea statie e la ghena. Ciolanu va distruge partidul! Veți vedea.

    Ba e gaura la buget, Ba ca nu mai este? Ce oameni sunteți voi? Sau nuuu, v ați gândit sa țineți țara așa pe avarie pana in 2024 la alegeri, sa va vedeți tot pe metereze și apoi sa trageți tot pe amărâți! Nu va mai votam! Ne am prins!

    Cadru militar (r), fiind la pensie de serviciu, am 9000 lei, mi se pare corect sa nu tăiați din pensii și sa interziceți cumulul. Eu prefer sa se interzică cumulul , dar sa nu se taie din pensie.

    Hai s-o luam metodic.Statul plateste un pensionar reangajat de doua ori pentru munca pe care o face.O data din fondul de salarizare,ca "munceste" si odata ca-i pensionar,din fondul de pensii.Fireste unii ar putea spune ca fondul de salarii e una si fondul de pensii altceva.Nu-i asa,cata vreme lunar statul adauga bani acestui fond ,obligat fiind de numarul tot mai mic de contributori,pentru a putea plati pensiile tuturor.Atunci vin eu si-l intreb pe nea sarma asta de la Munca: Mata dac-ai fi patron ti-ai plati un angajat cu doua salarii pentru munca facuta?In conditiile in care pe cel de langa el,care face aceeasi munca il platesti cu un singur salariu.

    1. Revin.Interesant este ca un angajat la privat care iese la pensie la 65 de ani fuge rupand pamantul si nu vrea sa mai auda de munca. I-a ajuns !Cunosc in schimb in orasul in care locuiesc cazuri de bosorogi si bosoroage care nu se dau dusi de la stat nici la 70.

    Problema nu e la pensionarii care ies la 65 de ani, ci la cei care ies la 4 zecci si ...si apoi se intorc cu salariu pe acelasi post/ in acelasi birou/ la acelasi stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb