Ministrul Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, doreşte să extindă "modelul Timişoara" la scară naţională în privinţa construcţiei, finanţării şi exploatării marilor spitale, în parteneriat public-privat cu societăţi puternice autohtone sau străine, transmite Rompres. Aflat la Timişoara, Ovidiu Brînzan a reluat în discuţie problema finalizării lucrărilor de construcţie a noului spital municipal din oraş, care au demarat în 1994, dar care au fost sistate în 1998 din lipsă de fonduri.
Brînzan şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au identificat la finele anului 2003 o firmă germană - Intermedico Gmb - , fiind depuse documentele de intenţie pentru demararea parteneriatului public-privat. Finalizarea lucrărilor la viitorul spital municipal este evaluată la 10 milioane de euro. Conform ministrului sănătăţii, în această sumă vor fi incluse, pe lîngă partea de construcţie, şi dotările cu aparatură şi echipamente specifice de înaltă performanţă.
Viitorul obiectiv va avea o suprafaţă de 28.000 metri pătraţi, 5 niveluri şi mai multe secţii - terapie intensivă, traumatologie, neurologie, chirurgie generală şi chirurgie hepatică, ORL, obstetrică-ginecologie, urologie, oftalmologie, interne şi pediatrie.
Lucrările la acest obiectiv au demarat în 1994 şi pînă în 1998 s-au investit 26 de miliarde de lei. Din 1998 lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, iar lucrările de întreţinere şi conservare au mai costat bugetul de stat 10 miliarde de lei, între timp, degradîndu-se plăcile de beton şi structurile metalice din cauza intemperiilor.