Ministrul Silaghi anunţă că, de 1 Mai, pe litoral vor fi prezenţi 10.000 de turişti

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 aprilie 2007

Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului, Turismului şi al Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a anunţat, joi, la Mamaia că de minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc vor fi prezenţi cel puţin zece mii de turişti, transmite corespondentul NewsIn.

Ovidiu Silaghi s-a întâlnit cu autorităţile locale de pe litoral şi cu specialişti în domeniul turismului din această zonă. El a anunţat că numai în staţiunea Mamaia gradul de ocupare va fi de 65%. Vorbind despre tarifele de pe litoralul bulgăresc a spus că acestea sunt mai ridicate decât cele de pe litoralul românesc, avantajul bulgarilor fiind că acolo se aplică sistemul "all-inclusive", care la noi nu funcţionează.

Ovidiu Silaghi a mai spus că a primit asigurări de a reprezentanţii Primăriei Constanţa că Planul Urbanistic Zonal al plajei Mamaia, respins la ultima şedinţă a Consiliului Local Muncipal, va fi aprobat şi în acest fel operatorii de plajă vor putea amplasa dotările corespunzătoare. Este vorba de duşuri, cabine de schimb, umbrele, şezlonguri şi chiar beach-baruri. Silaghi a respins ideea că schimbarea deciziei primăriei de a aproba peste noapte PUZ pentru Mamaia ar fi o decizie politică.

Ministrul Ovidiu Silaghi l-a prezentat şi pe Nicolae Buzdun, fost subsecretar de stat la Ministerul Economiei şi Comerţului, care începând de joi ocupă funcţia de consilier personal al ministrului pe probleme în turismul de pe litoral. Nicolae Buzdun a ţinut să precizeze că în probleme de turism România are cea mai scăzută fiscalitate din Europa şi că de vină pentru punerea tarifelor de cazare sunt hotelierii, proprietari ai unităţilor de cazare. El susţine, însă, că tarifele de pe litoralul românesc sunt mai scăzute decât cele de pe litoralul bulgăresc. În legătură cu programul funcţionării unităţilor de cazare de pe litoral, consilierul personal al lui Ovidiu Silaghi a precizat că există o lege care dă dreptul autorităţilor locale să emită certificate de oportunitate, prin care să stabilească perioada de funcţionare asta însemnând că hotelurile pot fi deschise de exemplu între 1 mai şi 15 septembrie. El a mai subliniat că dacă hotelurile se deschid toate la 1 Mai ar avea de pierdut în primul an, dar ulterior s-ar redresa şi ar avea numai de câştigat.

La rândul lui, Dragoş Răducanu, secretar al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat că în staţiunile de pe litoral vor fi deschise hoteluri de la Mamaia la Mangalia a căror capacitate totală este de 14.500 de locuri. Vizita ministrului Ovidiu Silaghi, care este însoţit de preşedintele ANT, Monica Bărbuleţiu, continuă şi vineri pe litoral, când delegaţia va vizita staţiunile din sudul litoralului şi va avea loc o întâlnire cu operatorii de plajă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb