Ministrul Transporturilor, nemulţumit de constructorii autostrăzii A3

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 27 noiembrie 2018

Ministrul Transporturilor, nemulţumit de constructorii autostrăzii A3

Lucian Şova, ministrul demisionar al transporturilor, pare decis, înainte de încheierea mandatului, să arate tot ce nu funcţionează cu privire la infrastructura din ţara noastră. În acest scop, după ce săptămâna trecută, a comunicat că a trimis Direcţiei de Luptă Antifraudă rapoartele de control cu privire la Magistrala 5 aparţinând Metrorex şi cu privire la un management defectuos la CFR Marfă, ieri, ministrul Şova a criticat activitatea depusă de constructorul autostrăzii A3, pe sectorul Bucureşti- Ploieşti.

Aflat într-o vizită pe segmentul de autostradă de la ieşirea din Bucureşti (tronsonul Şoseaua Petricani - Centura Capitalei), Lucian Şova a spus: "Sunt nemulţumit de modul în care antreprenorul de pe acest lot îşi îndeplineşte obligaţiile şi nu numai aici, ci şi pe segmente de cale ferată şi pe alt segment de autostradă unde mai are contract cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi sunt dispus, până în ultima zi de mandat, să iau cele mai severe măsuri împotriva acestui antreprenor, care de fapt nu minte compania, nu minte ministerul, îi minte pe români".

Ministrul de resort a mai spus că firma respectivă este penalizată şi că CNAIR a trimis notificările privind penalităţile de întârziere, care vor fi calculate până în în ziua în care segmentul de autostradă de la ieşirea din Bucureşti va fi dat în folosinţă. Conform contractului, penalităţile pe care constructorul va fi nevoit să le achite către stat sunt de 0,1% pe fiecare zi de întârziere.

Referitor la cauzele întârzierii efectuării lucrărilor, Lucian Şova a afirmat: "Au întâmpinat probleme de lene cred şi de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni cel puţin nu au mai întâmpinat nicio problemă administrativă. Aşa cum am spus-o în repetate rânduri, în ultimele luni, pe niciun şantier aflat în desfăşurare în România nu mai există nicio barieră administrativă. S-au plâns de faptul că erau nişte stâlpi de la Electrica pe care trebuiau să îi mute şi îi încurcau, dar acest lucru nu înseamnă că aici nu ar fi trebuit să fie gata alocarea încă de astă vară".

Ministrul transporturilor a declarat că au fost primite notificările de recepţie pentru două segmente de autostradă şi că astfel, până la încheierea mandatului său, toţi cei 60 km de autostradă promişi la preluarea funcţiei vor fi daţi în folosinţă.

Lucrările pentru tronsonul Şoseaua Petricani-Centura Capitalei ar fi trebuit finalizate, contractul fiind încheiat la începutul anului 2016 cu asocierea Aktor SA - Euroconstruct Trading '98.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb