MINSITRUL AGRICULTURII: "Construirea de mari lacuri şi decolmatarea celor existente, soluţie pentru sistemele de irigaţii"

George Forcoş
Companii / 15 octombrie 2016

Construirea de mari lacuri şi decolmatarea celor existente este soluţia ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru sistemele de irigaţii, ideea fiind preluată de la alte state europene care se confruntă cu secetă. De asemenea, Irimescu propune construirea de perdele forestiere şi utilizarea de soiuri rezistente la secetă.

Aflat în vizită de lucru, vineri, la Vaslui, ministrul Achim Irimescu a afirmat că o soluţie cu cheltuieli reduse pentru alimentarea sistemelor de irigaţii este construirea de mari lacuri sau decolmatarea celor existente. În acest sens, Irimescu a propus preluarea de către ministerul pe care-l conduce a barajelor deja existente, pentru ca apoi să se poată începe curăţarea lor, transmite News.ro.

"În opinia mea, ar trebui să ne uităm la alte state care se confruntă cu probleme de secetă, cum ar fi Portugalia, Spania, Cipru sau Turcia, pe care le-am vizitat. Acolo s-au construit lacuri mari, din care se dă drumul la apă, prin gravitaţie, la preţuri minime. România are o mulţime de lacuri. Am discutat la Ministerul Energie, la Ministerul Mediului, şi aceste lacuri sunt colmatate. Ele trebuie preluate la Ministrul Agriculturii şi curăţate, iar în zonele unde nu există, trebuie construite. Sigur, ca să punem toată schema la punct, va dura ceva timp, dar decolmatarea lacurilor existente poate începe şi mâine", a declarat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a propus şi realizarea de perdele forestiere care au un rol foarte important în obţinerea de producţii agricole semnificative pe timp de secetă, fără a fi nevoie de irigaţii. De asemenea, Irimescu crede că o altă soluţie ar fi utilizarea de către fermieri, la înfiinţarea culturilor, de soiuri rezistente la secetă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb