Mirela Pop, noul director general al "Teraplast"

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Construcţii / 10 mai 2017

Mirela Pop

Mirela Pop

Grupul "Teraplast", procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, are, începând de ieri, un nou director general în persoana Mirelei Pop, după ce Consiliul de Administraţie a aprobat încetarea, prin acordul părţilor, a mandatului acordat lui Mircea Hotoleanu, informează un comunicat al companiei.

Mirela Pop este de profesie economist şi lucrează în cadrul "Teraplast" de nouă ani. Pop a condus iniţial diverse departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut în zona comercială, fiind responsabilă de managementul liniei de business instalaţii & amenajări. De anul trecut, a preluat şi conducerea liniei de business profile tâmplărie şi activităţile de logistică. Domeniile gestionate de Mirela Pop generează aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a grupului "Teraplast" (TRP), potrivit sursei citate.

Dorel Goia, preşedinte al Consiliului de Administraţie al TRP, a declarat: "De-a lungul ultimilor zece ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistriţa. Acum, odată cu hotărârea lui Mircea Hotoleanu de a părăsi compania din motive personale, am decis să promovăm în funcţia de Director General un om cu performanţe dovedite în cadrul Grupului. Suntem convinşi că, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate înspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an".

Printre responsabilităţile importante ale Mirelei Pop în cadrul grupului "Teraplast" a fost crearea departamentului de credit, în vederea recuperării creanţelor. Acest departament a adus compania la un nivel în care valoarea creanţelor litigioase este aproape zero.

Grupul "Teraplast" include compania "Teraplast" (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiara "TeraSteel" (producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara "Teraglass" (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara "Teraplast Logistic" (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale grupului) şi "Politub" (producător de ţevi din polietilenă).

Grupul "Teraplast" şi-a bugetat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din 2017 grupul "Teraplast" a realizat o cifră de afaceri de 66,5 milioane lei, un profit net de 1,6 milioane lei şi EBITDA de 6,6 milioane lei.

"Teraplast" activează pe pieţele de instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich şi structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi granule PVC şi deţine poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe.

Începând din 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup - "Teraplast" este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb