Modelul chinez: interdicţie la TV pentru "pătaţi"

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 15 octombrie 2014

Televiziunile autohtone au devenit în ultimii ani extrem de primitoare cu tot soiul de personaje, care produc enorme pagube ...morale. De la starlete cu vieţi amoroase îndoielnice până la politicieni care mint şi înşeală fără nicio problemă, studiourile TV sunt luate zilnic cu asalt de oameni care nu fac altceva decât să ofere exemple greşite tinerilor, care, din păcate, petrec mult mai mult timp în faţa televizorului, decât în biblioteci, la şcoală, pe terenurile de sport sau muncind.

Chiar dacă nu mai este la modă să dai China drept exemplu, mai ales în perioada electorală, dinspre Beijing ne-a parvenit o informaţie care poate reprezenta o cale de urmat. Vedetele chineze care au consumat droguri, au apelat la serviciile prostituatelor şi au fost implicate în diverse alte infracţiuni nu vor mai avea voie să apară la televiziune, pe marile ecrane şi în alte tipuri de transmisiuni media. Această interdicţie formulată de organismul care reglementează mass-media chineză, inclusiv radiodifuzorii şi agenţiile de publicitate, a fost luată cu scopul "de a păstra industria sănătoasă", relatează cotidianul oficial China Daily, citat de Mediafax."Celebrităţile care încalcă legea nu ar trebui să fie invitate în aceste programe, iar transmisiunile care conţin cuvinte rostite de ei ar trebui să fie suspendate. Recentele cazuri în care au fost implicate vedete care au consumat droguri sau au apelat la serviciile unor prostituate au afectat imaginea industriei de divertisment şi reprezintă un exemplu negativ pentru tineri", se precizează în articolul din China Daily. Autorităţile chineze au arestat în ultimele luni mai multe vedete de categorie B în urma unor scandaluri care au implicat consumul de droguri, iar acele cazuri au fost tratate pe larg atât în instituţiile media de stat cât şi în cele private. Printre persoanele arestate se numără vedete de film şi de televiziune, regizori de film şi un scenarist renumit. Decizia luată de organismul de reglementare a audiovizualului chinez intervine într-o perioadă în care autorităţile din această ţară au lansat o campanie la scară largă împotriva extravaganţelor şi a decadenţei. Preşedintele Xi Jinping a promis că va lupta împotriva corupţiei şi a exceselor comise de elitele chineze, principala sursă de nemulţumire în rândul populaţiei, în contextul în care prăpastia dintre bogaţi şi săraci continuă să se adâncească în această ţară.

Cu siguranţă că în cazul aplicării unei astfel de măsuri emisiunile de divertisment de la finalul zilei, dar şi multe talk-show-uri pe teme politice ar avea de suferit într-o primă fază, dar în final probabil aerul din studiouri ar deveni mai respirabil, iar respectivele emisiuni mai frecventabile. Demersurile justiţiei, fără o asanare morală a societăţii, se pot dovedi în esenţă inutile, reuşind doar să aglomereze penitenciarele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce reguli sa mai impui unei televiziuni care toarna zilnic laturi,precum ROMANIA TV?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb