Monsson Group a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al furnizorului de proiecte la cheie Emon Electric

A.C.
Companii #Energie / 5 mai 2014

Dezvoltatorul de proiecte de energie regenerabilă Monsson Group a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Emon Electric, furnizor regional de produse, servicii şi proiecte la cheie, potrivit unui comunicat al Monsson remis redacţiei.

Emon Electric, societate ce activează în sectoarele Transport şi Distribuţie Energie Electrică, Industrie, Tracţiune Electrică şi Infrastructura de Telecomunicaţii, devine începând cu luna aceasta membră a Monsson Group.

Monsson Group s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 şi a devenit în timp un important dezvoltator de parcuri eoliene, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său.

Având 250 de angajaţi de specialitate, Monsson Group oferă servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltarea, construcţia, operarea, întreţinerea, service şi mentenanţă, comercializarea de energie electrică.

Monsson Group a început în 2014 să furnizeze servicii în Uniunea Europeană.

Emanuel Muntmark, director Monsson Group, este citat în comunicat: "Considerăm că acum ne-am completat gama de servicii oferite clienţilor noştri şi ne-am extins domeniul de activitate. Considerăm vital exportul de servicii şi produse către piaţa Europeană şi nu numai".

Împreună cu Emon Electric, Monsson Group va avea peste 350 de angajaţi angrenaţi în proiectare, producţie, instalare, operare, mentananţă şi service.

Mircea Solomon, director Emon Electric este citat: "Pentru clienţii şi partenerii noştri de afaceri, Grupul Monsson va putea să ofere de acum înainte servicii dintr-o gamă mai largă de la proiectare la execuţie, de la operare la mentenanţă cu o echipă de profesionişti cu care ne mândrim".

Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian pe pământ din Europa, de 600 MW, cel de la Fântânele-Cogealac, vândut cehilor de la CEZ în 2008, proiect care a totalizat 1,1 miliarde de euro.

"În 2014 Monsson Group continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din U.E., vânzând diferite capacităţi energetice către OMV-Petrom, Butan Gas, STEAG şi CEZ. În acest moment Monsson Group este lider pe piaţa de service şi mentenanţa pentru turbine eoliene din România", se mai arată în comunicatul grupului.

La rândul său, Emon Electric a proiectat, executat, livrat şi pus în funcţiune sistemul electric de tracţiune pentru proiectul de TRAM Athens Jocurile Olimpice din 2004, precum şi extinderea Liniei 2 de Metrou din capitala Greciei (Anthoupoli - Peristeri/ Attiko Metro Athena).

Totodată, Emon a realizat staţia electrică de transformare 400/ 110 kV 3x250 MVA Tariverde şi numeroase alte proiecte importante în sectorul T&D, Industrial şi de Tracţiune Electrică în Romania şi în UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb