Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii va fi dezbătută azi în Camera Deputaţilor

S.B.
Politică / 23 iunie 2020

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii va fi dezbătută azi în Camera Deputaţilor

Moţiunea simplă pe care PSD a depus-o împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, este dezbătută, azi de Camera Deputaţilor şi va fi votată miercuri, potrivit news.ro.

Moţiunea intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD.

Şedinţa în care va fi dezbătută moţiunea începe la ora 16.00, iar votul este programat miercuri.

"Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (...) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să "privatizeze" sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de "tunuri", "vânzări de masca fără bon", numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte "tunuri", gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte", afirmă social-democraţii în moţiune.

Potrivit sursei citate, PSD susţine că Nelu Tătaru "minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor".

"Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia", se mai arată în textul moţiunii intitulate "Sănatatea românilor nu este firmă de pompe funebre".

Social-democraţii fac referire şi la "blocarea" proiectului de testare a populaţiei din Bucureşti, dar şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

"Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer", se arată în textul moţiunii.

PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS "pentru a schimba oameni"m dar şi că a numit manageri de spital "administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au "scoala vieţii", numai buni de a asigura "tunurile" PNL.

"Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (...) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?", au mai transmis social-democraţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis parlamentarilor care au iniţiat o moţiune de cenzură împotriva sa, "să nu grăbim politica peste momentul medical". "Aş fi vrut să gândim un pic altfel", a afirmat, luni seară, la TVR, Nelu Tătaru.

Până acum, au mai fost vizaţi de moţiuni simple Violeta Alexandru, Minica Anisie, Marcel Vela şi Florin Cîţu. Dezbaterea moţiunii depuse împotriva ministrului Ion Ştefan a fost amânată.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Astia de la PSD sunt absolut penibili.

    Tataru este o varianta cu muuult mai buna decat oricare dintre ministrii sanatatii ai PSD care s-au perindat pana acum la guvernare. 

    1. ce a facut concret?

      spitale goale si oameni care mor pe capete din cauza altor afectiuni?

      asta este realizare? 

      A facut atat cat era omeneste posibil in situatia actuala. Nu este vina lui ca spitalele sunt insuficiente, prost echipate, conduse haiducestesi lipsite de proceduri si de consumabile.

      PSD-ul nu a facut nimic cat a fost la guvernare, nicio investitie, zero. 

      A fost prea ocupat cu incasarea spagilor.

      Partidul comunist al lui Iliecu (cu toate transformarile lui ulterioare, de fatada) este cea mai mare povara pentru tara asta. Iliecu a mosit o mare lipitoare politica numita acum PSD. 

    Ma intreb mereu, ....... partidul acesta , chiar nu are si oameni adevarati ???

    1. Oameni adevarati precum Dragnea, Pintea, Bombonel, Miki spaga, Codrin, Pop eruditul, Radulecu mitraliorul, Olguta (oare unde a facut nunta aceasta prea-cuvioasa doamna a politicii PSD-iste cu prea-cinstitul ei sot), Vasilica academiciana 20-20 (a reinventat gramatica limbii romane), Oprisan sfantul de Vrancea, Miron Mitrea (alt prea-cinstit), Androneasca (care a bulversat tot invatamantul romanesc), ilustrul sofer Serban Nicolae etc. etc.

      Numai oameni de caracter, integrii si inteligenti. 

      Matale nu pricepi ca veorica , olguța , sevil , plumb , etc sunt singurele care pot !?....

      Moamna pintea la sănătate era mai bună , la luat banii..... 

    Sper ca pana în toamna sa asistam la ultimele zvarcoliri ale psede, iar apoi sa aibă un scor reconfortant de maxim 10% la alegeri.

    1. Sa fim realisti, hotii si prostii cu drept de vot din tara noastra depasesc 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb