Motorola asigură tehnologia WiMAX de 165 milioane dolari Arabiei Saudite

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 martie 2008

Motorola Inc. (simbol bursier NYSE: MOT) a anunţat semnarea unui contract în valoare de 165 de milioane de dolari cu Etihad Atheeb Telecommunication Company (Atheeb) pentru implementarea infrastructurii WiMAX în standardul 802.16e. Aceasta va permite companiei saudite să ofere servicii convingătoare în bandă largă abonaţilor săi din Regatul Arabiei Saudite.

Atheeb a ales Motorola bazându-se pe faptul că Motorola este lider mondial în domeniu şi are capacitatea de a livra o soluţie WiMAX complet integrată la nivel naţional. Contractul include livrarea de către Motorola a noului punct de acces WAP 800, folosirea tehnologiei de antenă inteligentă, plus un pachet complet de servicii pentru livrarea reţelei până la utilizatorul final, instalarea, optimizarea şi asistenţa tehnică. Tehnologia va fi disponibilă clienţilor de pe întreg teritoriul Regatului Arabiei Saudite, inclusiv în zone care până acum nu au fost acoperite.

"Motorola este încântată să lucreze alături de Atheeb pentru a satisface apetitul consumatorilor saudiţi pentru comunicaţiile de mare viteză. Acest lucru se va realiza folosind tehnologia şi serviciile WiMAX 802.16e. Utilizatorii au nevoie de conectivitate indiferent dacă se află acasă sau la birou şi Motorola este încântată să colaboreze cu Atheeb pentru a transforma acest concept în realitate", a declarat Ali Amer, vice preşedinte Motorola Home & Networks Mobility pentru Orientul Mijlociu, Africa şi Pakistan.

Motorola este lider mondial în tehnologia WiMAX cu 19 contracte şi peste 75 de angajamente în 44 de ţări din lume. Tehnologia de acces WAP 800, care va fi folosită şi în cadrul contractului cu Atheeb, are 4 transmiţătoare şi 8 antene receptoare pentru un sector ceea ce conduce la o acoperire optimă şi performanţe ridicate pentru transmisiile de date.

O parte a contractului va fi finanţată de Motorola.

Despre Motorola

Motorola, Inc. (NYSE:MOT) este recunoscută în lume pentru inovaţie în domeniul comunicaţiilor. Compania dezvoltă tehnologii, produse şi servicii pentru utilizarea cotidiană a comunicaţiilor mobile. Portofoliul nostru include infrastructură pentru reţele de comunicaţii, soluţii mobile pentru corporaţii, dispozitive digitale pentru acces în bandă largă, modem-uri pentru cablu, telefoane mobile şi accesorii Bluetooth. Misiunea Motorola este furnizarea soluţiilor de ultimă generaţie indivizilor, companiilor sau guvernelor. O companie Fortune 100, cu prezenţă şi impact globale, Motorola a avut vânzări de 36,6 miliarde USD în 2007.

Despre Etihad Atheeb Telecommunication Company

Etihad Atheeb Telecommunication Company a fost lansată ca un furnizor nou de servicii pentru telefonia fixă în Regatul Arabiei Saudite. Consorţiul beneficiază de experienţa şi pasiunea Majestăţii Sale prinţul Abdulaziz bin Ahmed bin Abdulaziz, care conduce Atheeb Trading Group. Acestea sunt combinate cu experienţa operaţională în telecomunicaţii adusă de Batelco. Consorţiul este completat de forţa Al Nahla şi Traco, două companii care au aceeaşi viziune asupra serviciilor de comunicaţii de mare viteză.

Compania a fost selectată dintre zece candidaţi pentru o licenţă de telefonie fixă în 2007 şi a obţinut Decretul Regal în luna martie. Compania este acum pregătită pentru listarea pe bursă, ceea ce va da posibilitatea cetăţenilor din Arabia Saudită să investescă într-o companie locală care priveşte departe în viitor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb