MTI a soluţionat revendicările sindicale ale angajaţilor de la Portul Constanţa

F. A.
Companii / 20 aprilie 2012

Astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului de Administraţie a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), arată un comunicat transmis redacţiei.

Pe ordinea de zi a reuniunii a figurat analiza situaţiei conflictuale existente la Portul Constanţa pe fondul protestelor angajaţilor.

În urma analizei punctuale a revendicărilor formulate de protestari, MTI poate anunţa că toate revendicările de natură sindicală au fost rezolvate în sensul celor solicitate, astfel:

A fost luată decizia revenirii la modalitatea de acces în Portul Constanţa în sistemul aflat în funcţiune înainte de data de 31 decembrie 2011, aplicabil tuturor angajaţilor operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe platforma portuară.

Totodată, a fost decisă modificarea Regulamentului Intern în ceea ce priveşte revenirea la programul de lucru între orele 8-16, precum şi amendarea Regulamentului cu acordul sindicatelor, în urma negocierilor care vor fi demarate în perioada imediat următoare.

De asmenea, s-a hotărât prelungirea Contractului Colectiv de Muncă care expiră la 1 iulie 2012 pe o perioadă de un an, cu obligativitatea corelării acelor clauze contractuale existente în raport cu prevederile imperative conţinute de modificarile legislative apărute.

În privinţa bazei sportive "Portul Constanţa", conducerea executivă a companiei a fost mandatată să invite la negocieri reprezentanţii sindicatelor din CNAPMC în vederea încheierii unui nou protocol care să vizeze exploatarea de către sindicate a bazei sportive cu respectarea prevederilor legale.

Având în vedere aceste decizii care demonstrează deschiderea MTI pentru a contribui la soluţionarea conflictului sindical, MTI consideră că în acest moment nu mai există revendicări de natură sindicală care să impună continuarea protestelor în Portul Constanţa. MTI atrage din nou atenţia că acţiunile violente exced cadrul legal şi consideră că persoanele care încurajează şi susţin astfel de acţiuni trebuie să suporte consecinţele legale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb