MUHTAR KENT, COCA-COLA:  "Nu suntem turişti în România, am venit să rămânem"

ALEXANDRA OANCĂ
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2013

"Nu suntem turişti în România, am venit să rămânem"

Investiţie de 22 milioane de euro la Ploieşti

Sistemul Coca-Cola a inaugurat ieri, în Ploieşti, noua linie de îmbuteliere Cappy Pulpy, o investiţie de 22 milioane de euro. Cu această ocazie, Muhtar Kent, Preşedinte şi CEO al The Coca-Cola Company, a reiterat intenţiile companiei pe care o reprezintă de a continua activitatea în ţara noastră, investiţiile Coca-Cola ridicându-se la 525 de milioane de euro din 1991 şi până în prezent. Domnia sa a explicat: "Nu suntem un turist ocazional, am venit aici să rămânem. Creşterea economică nu poate fi generată decât investiţii susţinute şi constante".

Premierul Victor Ponta, prezent la inaugurare, a salutat investiţia şi a punctat că ambiţia guvernului pe care îl conduce este aceea de a valorifica potenţialul ţării noastre de a deveni un hub regional, inclusiv din punct de vedere energetic şi al infrastructurii. "Atunci când o companie mondială precum Coca-Cola are încredere să investească în ţara noastră, cred că transmite cel mai bun mesaj, un mesaj mai important decât orice rating de ţară", a declarat premierul.

Noua linie aseptică de îmbuteliere se bazează pe un sistem de umplere de ultimă generaţie brevetat de Krones, iar operarea sa este asigurată de 30 de lucrători calificaţi. Linia funcţionează din iulie 2013 şi produce băuturi în ambalaje destinate consumului imediat (0,33L PET) şi consumului în familie (1,5L PET). Capacitatea liniei de producţie este de până la 36.000 de sticle pe oră.

Linia va produce pentru o piaţă de 100 de milioane de consumatori, deoarece, pe lângă ţara noastră, produsul va ajunge şi în alte şase state: Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Bosnia, Cehia şi Slovacia. Investiţia a fost finalizată în cursul unui singur an prin extinderea fabricii Coca-Cola din Ploieşti.

Dimitris Lois, Chief Executive Officer, Coca-Cola HBC AG, a punctat: "Fabrica de îmbuteliere din Ploieşti este cea mai mare din sud-estul Europei, fiind un centru al investiţiilor în inovaţii tehnologice. În urmă cu 4 ani, am inaugurat aici alte două inovaţii - mega-depozitul automatizat High-Bay şi Centrala de cogenerare - cu o valoare totală a investiţiei de 45 de milioane de euro. Ne bucurăm să putem reconfirma, prin amploarea şi constanţa investiţiilor în România, poziţia Sistemului Coca-Cola, ca unul dintre cei mai importanţi investitori în economia românească".

Premierul Victor Ponta a estimat că, anual, compania contribuie la bugetul de stat prin taxe şi impozite cu aproximativ 200 de milioane de euro.

Muhtar Kent s-a alăturat Companiei Coca-Cola în anul 1978, la Atlanta, ocupând diferite funcţii de conducere în Marketing şi Operaţiuni, pe pieţe din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. În 2005, Muhtar Kent a fost numit Preşedinte al Coca-Cola International, fiind responsabil de supervizarea tuturor operaţiunilor din afara Americii de Nord. În 2006, a preluat rolul de Preşedinte şi Chief Operating Officer, iar în anul 2008 a fost promovat în poziţia de Preşedinte şi CEO al Companiei Coca-Cola. A fost numit Preşedinte al Consiliului Director în anul 2009.

Compania Coca-Cola (NYSE: KO) este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, oferind consumatorilor din întreaga lume peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare estimate la 16 miliarde de dolari. Coca-Cola HBC este cel de-al doilea mare îmbuteliator al Companiei Coca-Cola ca volum de producţie, înregistrând vânzări de peste 2 miliarde de unităţi/navete unitate. Compania are activităţi operaţionale în 28 de ţări, care deservesc o populaţie de aproximativ 581 de milioane de oameni.

Coca-Cola HBC este listată premium la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE: CCH), iar acţiunile sale sunt listate la Bursa de Valori din Atena (ATHEX: EEE). Acţiunile depozitare americane ale Coca-Cola HBC sunt listate la Bursa de Valori din New York (NYSE: CCH). Compania este inclusă în indicele Dow Jones Sustainability şi FTSE4Good.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb