După ce a încheiat afacerile cu pateuri, multimiliardarul covăsnean Ovidiu Costea se lansează în turism, transmite Rompres. Fostul patron al SC "Ardealul" şi-a propus să realizeze un proiect ambiţios în Valea Zînelor, aflată în vecinătatea staţiunii Covasna, unde a concesionat un teren pentru a construi o bază de tratament, un hotel cu o capacitate de 150 de locuri, trei săli de conferinţe, o piscină acoperită, club şi restaurante.
Investiţia, care a demarat de curînd, se cifrează la aproape 3 milioane de euro. Vara viitoare, cînd probabil complexul din Valea Zînelor va fi dat în funcţiune, aici vor lucra circa 60 de persoane. Ovidiu Costea intenţionează să amenajeze în Valea Zînelor şi o pîrtie de ski ultramodernă, care să le concureze pe cele din Valea Prahovei. Conform revistei Capital, Ovidiu Costea se numără, la nici 40 de ani, printre cei 300 de multimiliardari ai României, cu o avere personală estimată la 9 milioane de dolari.
Împreună cu asociatul său, Staicu Olteanu, Costea a reuşit să pună pe picioare fabrica de conserve "Ardealul" din Covasna, pe care a modernizat-o cu fonduri Phare. Societatea a intrat anul trecut în vizorul concernului norvegian Orkla Foods, care se identifică pe piaţă cu brandul "Bunătăţi de la bunica", iar la scurt timp a preluat controlul asupra fabricii, cumpărînd întregul pachet de acţiuni. Cei doi covăsneni s-au angajat să deruleze pe viitor afaceri în orice alt domeniu decît producţie alimentară. Ovidiu Costea este de părere că Valea Zînelor reprezintă un teren foarte fertil pentru turism, cu atît mai mult cu cît poiana ce poartă nume de poveste este traversată de o cale ferată îngustă pe care ar putea circula o mocăniţă pentru turişti. Conducerea Muzeului Carpaţilor Răsăriteni din Sfîntu Gheorghe şi-a propus să deschidă aici un muzeu al oieritului în aer liber, pentru a conserva tradiţia băstinaşilor, şi să transforme într-un parc arheologic cetatea dacică ce domină de pe culme Valea Zînelor.
Ovidiu Costea mizează ca reuşită în afaceri şi pe potenţialul natural al staţiunii Covasna, care dispune de mii de izvoare de apă minerală şi mofete, recomandate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a impotenţei.