Muncă la negru pe mai multe şantiere din Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 27 iunie 2023

foto simbol

foto simbol

Munca la negru este în continuare o practică pe şantiere din Buzău. Ultimul control, desfăşurat în perioada 8-15 iunie, de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă a scos la iveală principalele nereguli din domeniul construcţiilor. Astfel, potrivit inspectorilor de muncă, mai multe lucrări desfăşurate în municipiul Buzău şi în municipiul Râmnicu Sărat se desfăşoară cu persoane fără forme legale. În timpul verificărilor au fost depistate patru şantiere unde patronii au încălcat legislaţia de muncă.

"În total, au fost verificaţi 29 de agenţi economici din Judeţul Buzău. Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale (două avertismente şi patru amenzi în valoare de 140.000 lei) şi au fost dispuse 49 de măsuri cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă. Au fost identificate un nouă persoane prestând activitate încadrată în categoria de munca nedeclarată", informează ITM Buzău, printr-un comunicat de presă.

Nici la restul documentelor patronii verificaţi de ITM nu stau mai bine. Inspectorii de muncă au găsit multe nereguli şi în ceea ce priveşte întocmirea evidenţelor privind orele de muncă prestate de angajaţi sau chiar greşeli la introducerea datelor în aplicaţia REVISAL.

"Neconformităţile depistate au fost neîncheiere în formă scrisă contracte individuale de muncă anterior începerii activităţii salariatului; nerespectarea prevederilor legale referitoare a evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de către salariaţi, dosare de personal incomplete; nerespectarea termenelor de transmitere a perioadei, cauzelor şi a datei de încetare a suspendării contractelor individuale de muncă, precum şi introducerea de date eronate în aplicaţia Revisal, nerespectarea datei de transmitere în Revisal a elementelor contractelor individuale de muncă. De asemenea, nu se păstrează la fiecare loc de muncă copie a contractului individual de muncă pe suport hârtie sau pe suport electronic, de persoana desemnată de angajator, pentru fiecare dintre salariaţii care prestează activitate în acel loc.

În continuare, inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău vor monitoriza modul de îndeplinire a măsurilor dispuse în timpul campaniei de către angajatorii controlaţi, precum şi modul de respectare a prevederilor legale în "vigoare în domeniul domeniul relaţilor relaţiilor de muncă", se precizează în comunicatul de presă emis de ITM Buzău.

Controlul face parte dintr-o tematică naţională şi a avut drept scop identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăsoară activităti în domeniile mai sus menţionate, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. munca la negru este o practică pe toate şantierele din Romania,

    mergeti pe infastructura rutiera si convingetiva!  

    serviciile au capusat constructiile!  

    mor muncitori zilnic!  

    pe nici un santier nu se respecta normele de securitatatea munci!

    scoateti capul pe fereastra si priviti in ce conditii se lucreaza pe santierul de langa voi.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb