Mustea: Licitaţia pentru consultanţă la proiectul Ro-NET nu poate fi lansată la 15 mai, termen limită

Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 mai 2012

Licitaţia pentru studiul de fezabilitate al proiectului Ro-NET, de dezvoltare a infrastructurii de internet de bandă largă, finanţat cu fonduri UE de 84 milioane euro, nu poate fi lansată până la data limită de 15 mai, convenită cu CE, a declarat ministrul demis al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea. "Documentaţia este gata, ea trebuie validată. Asta a fost decizia pe care eu am luat-o la momentul respectiv, să fie validată în comitetul tehnico-economic al ministerului, care conţine toţi directorii şi toţi şefii de direcţii din minister. Este o sumă consistentă şi este o problematică care mai mult sau mai puţin vizează cam toate direcţiile din minister", a spus Mustea, într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul la conducerea instituţiei.

După validarea sumelor, documentaţia urma să fie transmisă ANRMAP la începutul săptămânii viitoare, urmând ca proiectul să fie lansat în SEAP cel târziu la 15 mai, aşa cum este prevăzut în calendarul asumat în faţa Comisiei Europene, a precizat oficialul, citat de Mediafax .

"Licitaţia în niciun caz nu putea fi ţinută în data de 15 mai, dar cu toată perioada respectivă ea putea fi realizată într-un termen care să ne permită absorbţia acestor fonduri", a spus ministrul.

Proiectul a înregistrat deja mari întârzieri şi a suferit de-a lungul timpului mai multe modificări privind forma de proprietate asupra reţelei şi modelul operaţional de business, potrivit sursei citate.

El a afirmat că, în urma unor analize, investiţia estimată pentru studiul de fezabilitate a fost scăzută de la circa patru milioane euro la 1,5 milioane euro.

"Sper ca viitoarea conducere a ministerului (...) să ducă mai departe acest proiect, foarte important pentru România, mai ales pentru industria IT-C", a mai spus Mustea. Ro-NET prevede construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb