Consiliul de Administraţie al Construcţii Napoca (NAPO), companie specializată în construcţii rezidenţiale şi comerciale, a depus o solicitare de intrare în procedura de concordat preventiv, în scopul restructurării activităţii şi depăşirii stării de dificultate financiară temporară în care se află societatea, se arată într-un comunicat al emitentului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Procedura vizează încheierea unui contract între debitor şi creditori prin care cel dintâi propune un plan de redresare a societăţii sale şi de acoperire a creanţelor deţinute de creditori împotriva debitorului care va da, potrivit Construcţii Napoca, posibilitatea companiei să plătească o proporţie "rezonabilă" din datoriile pe care le are faţă de creditorii săi.
În raportul emitentului se arată: "Considerăm că deschiderea procedurii de concordat preventiv este o măsură care răspunde cel mai bine intereselor creditorilor, subscrisei şi salariaţilor companiei, în baza unui program de redresare economică, raportat la perspectivele de redresare în raport cu posibilităţile şi specificul activităţii noastre, cu mijloacele financiare disponibile şi cu cererea pieţei faţă de activitatea subscrisei".
Compania Asset Recovery IPURL din Cluj ar urma să fie numită în calitate de administrator concordator provizoriu, la solicitarea NAPO.
"Starea de dificultate financiară temporară se datorează dezechilibrului generat de încasarea cu întârziere a creanţelor de la debitorii noştri, starea de insolvenţă a multora dintre aceştia, faţă de care înregistrăm creanţe substanţiale, executările silite demarate împotriva subscrisei, blocarea conturilor bancare, ceea ce conduce, practic, la blocarea totală a activităţii societăţii. De asemenea, înregistrăm debite faţă de bugetele locale şi de stat, aferente lunilor decembrie 2018, ianuarie 2019, februarie 2019", se explică în comunicatul societăţii.
Societatea, care are în prezent 211 salariaţi, a raportat un profit net de circa 0,6 milioane de lei în 2018, în scădere cu 63% faţă de profitul net obţinut în anul anterior, de 1,62 milioane de lei.
Veniturile operaţionale au fost, la 31 decembrie 2018, în sumă de 77,48 milioane de lei, mai mari cu 27% faţă de veniturile operaţionale consemnate la 31 decembrie 2017, în valoare de 60,9 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut într-un ritm mai accelerat, cu aproape 33%, de la 61,13 milioane de lei în 2017, la 81,18 milioane de lei în 2018.
Conducerea companiei din Cluj mai subliniază că starea de dificultate financiară este una temporară şi provizorie, în condiţiile în care societatea îşi continuă activitatea înregistrând venituri constante suficiente pentru redresarea activităţii.
Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 8 milioane de lei.
1. O companie cu și de mincinoși
(mesaj trimis de Liviu în data de 11.08.2019, 21:44)
Promit multe, spun multe și în realitate este un mare fâs. ( A se reține că nu pot să-mi exprim toate părerile)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de OVIDIU în data de 25.03.2020, 14:46)
O FIRMA DE TEPARI SI MINCINOSI. PENALUL BENE PLATESTE SALARIILE LA ANGAJATI NUMAI DACA ESTE AMENINTAT CA NU MAI LUCREAZA SAU CA-L RECLAMA LA I.T.M.