NATO cere Rusiei retragerea trupelor din Ucraina

P.B.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 mai 2015

NATO a cerut Rusiei să-şi retragă toate trupele şi armamentul greu din estul Ucrainei şi să oprească sprijinul acordat separatiştilor proruşi din această regiune, a declarat, ieri, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o întâlnire avută la Bruxelles cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

Şeful NATO a menţionat că i-a transmis ministrului rus îngrijorarea Alianţei Nord-Atlantice cu privire la numărul mare de exerciţii militare efectuate de Rusia într-o perioadă scurtă.

Jens Stoltenberg a declarat: "'Am discutat nevoia de transparenţă, în special atunci când avem o prezenţă militară crescută de-a lungul frontierelor noastre. Pentru NATO, este important să facem tot ceea ce este posibil pentru a evita ca anumite incidente să scape de sub control".

Întâlnirea dintre secretarul general al NATO şi ministrul rus de externe, prilejuită de reuniunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, a intervenit pe fondul tensiunilor existente între Rusia şi NATO, ca urmare a rolului Moscovei în criza ucraineană.

NATO a întrerupt orice cooperare practică cu Rusia în aprilie 2014, "ca răspuns la comportamentul său în Crimeea şi în Ucraina", a amintit Jens Stoltenberg, potrivit AFP.

Şeful NATO a amintit totodată că exista o linie de contact directă între şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, şi cei mai importanţi comandanţi ai NATO, generalii Knud Bartels şi Philip Breedlove. Aceştia nu au mai avut însă contacte directe de un an de zile.

"Este important să avem linii de comunicare. Acestea pot contribui la mai multă previzibilitate şi pot evita neînţelegerile", a continuat Stoltenberg.

Înainte de întâlnirea cu secretarul general al NATO, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a dat asigurări că Rusia nu va evita contactele cu NATO: "Contactele şi cooperarea dintre Rusia şi NATO au fost destul de intense şi elaborate, dar NATO le-a îngheţat".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inainte de a cere sa se retraga ceva/cineva de undeva, americanii vad rusi (majoritari, alaturi de ucraineni rusofoni si rude ale lor din fosta URSS, in SE Ucrainei), si vad corect, cum ar putea sa vada si unguri in Romania si Slovacia si romani in Ungaria si rusi in USA, cind in primul rind ar trebui sa se regrupeze toate trupele si instalatiile americane pe teritoriul USA sau pe portavioane care sa plutesca in ape internationale din Atlantic si Pacific, nu in Marea Neagra, Mediterana sau alte mari litorale, altele decit ale continentului nord american! "Contactele şi cooperarea dintre Rusia şi NATO au fost destul de intense şi elaborate, dar NATO le-a îngheţat". - asa vor ramine daca nu le transforma in "canicula monçher"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb