NATO, între ridicol şi păstrarea credinţei prin cenzură

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2021

Călin Rechea

Toată istoria omenirii arată că atunci când se ajunge la cenzură lucrurile nu stau deloc bine. Dar oficialii companiei Twitter ştiu mai bine.

Acum este altfel. Acum se pot câştiga "minţi şi inimi", după cum sună un slogan al intervenţiilor militare americane, prin propagandă şi suprimarea oricăror opinii "neconforme", deşi aceasta arată o lipsă inexplicabilă a încrederii în cetăţenii care, pe de altă parte, sunt perfect capabili să voteze pentru cine trebuie în cadrul alegerilor naţionale.

Twitter a anunţat zilele trecute că a închis "100 de conturi cu legături în Rusia pentru că amplificau naraţiunile care subminează credinţa în NATO". Termenul folosit în ştirea Reuters este "faith", asociat de obicei credinţei religioase, nu "trust" sau "confidence", care ar fi reflectat mai bine noţiunea de încredere.

Pe marginea comunicatului de presă de la Twitter, jurnalistul american Mark Ames scrie că "decizia este nebunească", iar apoi ne informează că un anume Gordon McMillan, căpitan în Divizia 77 a armatei britanice, care se ocupă de "războiul psihologic", ar ocupa un post de director executiv în cadrul companiei Twitter.

Nu ştiu dacă există un echivalent al "Crezului" pentru credinţa în NATO, însă nu ar trebui să fie prea grea introducerea obligativităţii de recitare a unei variante la nivelul învăţământului şcolar şi universitar, poate chiar şi la slujbele săptămânale din biserici.

Astfel se va păstra credinţa neştirbită în NATO, chiar dacă secretarul său general, Jens Stoltenberg, a propus recent "ecologizarea" forţelor armate ale alianţei, inclusiv prin montarea panourilor solare pe tancuri.

Publicaţia online National News scria, la începutul lunii trecute, că "NATO trebuie să examineze modurile în care îşi poate propulsa tancurile şi avioanele cu surse alternative de energie", conform unor declaraţii ale secretarului general.

Ar trebui să ne prefacem că nu observăm ridicolul situaţiei? Dar cum vor funcţiona tancurile solare când avioanele solare vor lansa atacuri la sol, iar praful rezultat în urma exploziilor va acoperi Soarele?

Sau exploziile vor fi ecologice şi nu vor face praf?

În cadrul unei seminar online organizat de Chatham House, în care s-au analizat priorităţile alianţei până în 2030, Jens Stoltenberg, a subliniat că reducerea dependenţei de combustibilii fosili va reduce gradul de vulnerabilitate al armatelor, deoarece "se elimină necesitatea lanţurilor lungi de aprovizionare până la linia frontului".

Dar cum rămâne cu asigurarea hranei pentru armate care vor pătrunde adânc în teritoriul Rusiei pentru apărarea democraţiei? Tot cu panouri solare sau se vor folosi metodele arhaice ale rechiziţionării?

"Tancurile, avioanele şi navele consumă combustibili fosili şi emit gaze cu efect de seră, deci trebuie să vedem cum putem reduce aceste emisiuni cu ajutorul combustibililor alternativi, panouri solare şi pe alte căi", a precizat Stoltenberg în cadrul seminarului "New Ideas for NATO 2030". Discursul său este publicat integral pe site-ul alianţei.

Oare nu ar putea fi luată în considerare dotarea forţelor navale ale NATO cu veliere şi montarea unor morişti pe tancuri pentru creşterea eficienţei energetice?

După noile "standarde", ţara noastră stă bine. Avem deja Bricul Mircea, care poate fi dotat cu o versiune miniaturizată a laserului de la Măgurele şi transformat în Şoimul Mileniului.

Încercările companiei Twitter de a menţine credinţa în NATO prin cenzură au fost subminate apoi de o nouă afirmaţie a Secretarului General al alianţei.

"Timp de zeci de ani, avansul nostru tehnologic a menţinut armatele noastre puternice. Acest avans este astăzi pus sub semnul întrebării de ţări precum Rusia şi China", a subliniat Stoltenberg, care a pus ulterior accentul pe necesitatea inovării.

Încă nu este clar cum va fi menţinut avansul tehnologic, în condiţiile în care din Statele Unite a pornit un nou curent "progresist", conform căruia matematica ar fi rasistă.

Oare în cadrul inovaţiilor despre care vorbea Stoltenberg a fost inclus şi noul avion multirol din SUA, F-35, al cărui program de dezvoltarea a ajuns la un cost de circa 1,7 trilioane de dolari, după mai mulţi ani de întârziere, şi care nu mai este deloc invizibil pentru noile tehnologii ale adversarilor?

La câteva săptămâni după seminarul organizat de Chatham House, credinţa în supremaţia aeriană a alianţei a primit o nouă lovitură.

Pe baza unui articol din Air Force Magazine, unde se preciza că generalul Charles Q. Brown, Şeful Statului Major al USAF, a cerut evaluarea cerinţelor tactice pentru determinarea necesităţilor pe termen scurt şi lung, revista Forbes a scris că "forţele aeriene tocmai au recunoscut că avionul F-35 este un eşec".

Teribilă lovitură pentru credinţa în NATO şi dreptcredincioşii ei.

Generalul Brown a comparat F-35 cu un Ferrari în faţa ziariştilor, după cum se arată în revista Air Force Magazine şi a precizat că "nu conduci un Ferrari la muncă în fiecare zi, îl conduci doar duminica". Dar ce se întâmplă dacă inamicul nu "lucrează" în zilele de sărbătoare?

Reducerea severă a gradului de utilizare a avionului este necesară deoarece s-a constatat că motoarele au o fiabilitate redusă şi se uzează rapid în anumite condiţii.

"Avionul invizibil de 25 de tone a devenit chiar problema pe care încerca să o rezolve", iar acum "America are nevoie de un nou avion de luptă care să rezolve problema F-35", mai arată Forbes.

Probabil că acest "amănunt" nu este suficient de important pentru a reduce entuziasmul autorităţilor noastre în faţa posibilelor achiziţii de F-35 până la sfârşitul deceniului.

"Vom aborda schimbările climatice în cadrul alianţei", şi-a încheiat Stoltenberg discursul, iar "pentru mine este un privilegiu că am fost trimis special al ONU pentru schimbări climatice şi pot aduce această experienţă în cadrul responsabilităţii mele actuale, de Secretar General al NATO".

Politicianul norvegian mai are şi alte experienţe care să contribuie la consolidarea credinţei în NATO. La începutul carierei sale politice, Stoltenberg a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a Partidului Muncitoresc Norvegian. A studiat economia în cadrul Universităţii din Oslo şi a absolvit cu o lucrare de licenţă despre planificarea macroeconomică în condiţii de incertitudine.

În 2002 a devenit preşedintele Partidului Muncitoresc Norvegian, iar între 2000-2001 şi 2005-2013 a fost prim-ministru al Norvegiei.

Din 2014 este Secretar General al NATO, iar mandatul său a fost prelungit până în 2022, după ce a ocupat timp de un an (2013) postul de trimis special al ONU pentru schimbările climatice.

După cum se mai arată în secţiunea dedicată lui Jens Stoltenberg din Wikipedia, fostul premier norvegian a participat la manifestaţii contra Războiului din Vietnam în anii "70, iar în 2011 a recunoscut participarea la manifestaţii unde se cerea ieşirea Norvegiei din NATO.

Cum să nu ai credinţă?

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. ... naivitatea este bilaterala ... intr-un razboi asimetric, inamicul este obligat sa tina cont de simetrie ... sa nu fim naivi ... razboiul modern este intern si necesita simpatie ... intre timp armele se dezvolta ...

    ...

    NATO a cam rămas fără obiectul muncii în ultimii ani, așa că a trebuit să-și modifice ideologic doctrina militară astfel încât acesta să fie îndreptată subtil împotriva omului simplu.

    Așa se face că în doctrina NATO au apărut concepte de gherilă urbană, de de desant urban, care duc cu gândul la o forma de poliție politică gândită să apere Guvernul Mondial și noua religie.

    Un studiu atent al doctrinei NATO atâta că încă de prin 2010 se lucrează minuțios la un concept orwellian de societate in care oamenii se supraveghează reciproc și se se toarnă unii pe altii la Big Brother. Conceptul este redat foarte bine de expresia totalitară: "poartă masca, pentru a-i determina și pe alții să o poarte". 

    1. "NATO a cam rămas fără obiectul muncii în ultimii ani" = teza ruseasca

      inceteaza sa mai vii aici cu idei pro-ruse!  

      uita-te la Crimeea si aminteste-ti ca geopolitic Rusia se orienteaza dupa viziunea imparatesei Ecaterina si a lui Petru, viziune geopolitica imprumutata de Stalin (si apoi in linie dreapta de Putin).

      presupune teoria spatiului vital rusesc vestic.... pana in Carpatii Orientali la noi.  

      ti-ai dori ROMANULE sa vezi pierduta Moldova noastra , nu doar Basarabia? NU?  

      atunci de ce vii cu teze rusesti intre romani ? 

      Gandeste inainte de a scrie daca e pentru Romania sau impotriva ei!  

      Din ceea ce spui rezulta nu numai ca ar fi existand un Guvern Mondial, ci si ca el ar avea nevoie sa mai fie si aparat!

      Cu cateva zile in urma, Make te-a desfiintat, cerand sa fie nominalizati premierul si ministrii Guvernului Mondial despre care afirmi ca exista. 

      Ai tacut malc si un prostovan s-a gasit sa-ti cante in struna, zicand ca Guvernul Mondial este secret, dar dovada ca exista este ca asa a spus Laureatul Premiului Nobel Anghel Rugina, la o emisiune "Marius Tuca Show". 

      Acum spui aceleasio prostii, ca si cand n-ai fi luat-o peste bot. 

      "10.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.2) 

      (mesaj trimis de MAKE în data de 24.02.2021, 18:16) 

      Daca si cu parca. 

      Nu stii cine e in guvernul mondial dar stii sigur ca exista ca i-a zis Rugina lui Tuca la televizor.  

      Buna dovada!  

      Si ce smecher te dadeai tu: "unii autori citați vehiculează o serie de prezumții care nu corespund realității". 

      Tocmai te-ai facut de ris."  

      Ia mai spune-ne o data: 

      "Guvernul Mondial și noua religie". 

      Care Guvern Mondial? 

      Care noua religie?

      Esti autist? 

      Mănânci kakao. Nici virusul nu-l vezi, cea ce nu înseamnă că nu există, vezi efectele lui în fiecare zi. Tot așa e și cu Guvernul mondial, îl recunoști zilnic "după faptele lui" ticăloase, așa cum scrie in Biblie.

      E normal că, atunci când vorbești despre Oculta mondială să sară de fund în sus toți neomarxisti. Acești oameni nu știu, nu înțeleg, că se deconspira singuri prin astfel de comportamente. Și, da, NATO are același rol în lume ca și CIA - de a promova și apara obiective globaliste care nu au gir democratic (nu au primit votul poporului).

      Din acest punct de vedere, nu se deosebesc prea mult de poliția politică din fostele țări comuniste. Au aceleași mijloace staliniste - propaganda, război psihologic, terorizarea psihica a omului simplu, minciună, niste staliniști, cu alte cuvinte. 

      Minciuni basiste.

      Eu cred ca dimpotrivă, NATO are de lucru mai mult ca oricând ... înainte era doar USSR, acum se adaugă China plus tot ce înseamna elementele destabilizatoare din interior (gen Erdogan, Orban care pe lângă ca își distrug propriile tari, crează probleme și în interiorul UE și SUA)

      Nici o referire negativa la autocratul Putin sau la comunistii chinezi!

      Ai inceput sa cedezi psihic, baietzash. Folosesti expresii de derbedeu, e bine. 

      Ba neomarxistii, ba fascistii sunt de vina ca eshti un impotent psihic, cu afirmatzii redundante, fara suport in lumea reala.

      Spitalu' Marinescu! 

      E interesant cum sare FIARA ca arsă, cum face ca trenu, când afirmă cineva că mascarada mondială e coordonată centralizat, global, de parcă își schimbă Pământul axa pe orbita în urma unor astfel de afirmații.

      In opinia unora masoneria mondială, elita globalistă ar trebui sa fie văzută la față, să participe la show-uri televizate, ca dovada că există și trage sfori, un raționament desigur indoielnic. 

      Corect! De fapt,aceasta observatie trebuie facuta autorului articolului! Dl Rechea critica mereu UE,BCE si acum pe NATO! Pentru dl Rechea nimic nu este bun in UE sau NATO! La adresa Rusiei sau Chinei nu are nimic de criticat! Eu sunt multumit de faptul ca tara mea este membru al UE si NATO si am incredere in aceste insitutii internationale! Prin apartenenta la UE si NATO,tara noastra are asigurata protectia si posibilitatea de a se dezvolta intre tari democratice si prospere! Bine inteles ca dl Rechea ar fi preferat ca Romania sa ramana pe vecie sub dictatura lui Ceausescu si sa fim mereu cu bocancii rusilor pe grumaz! Dl Rechea nu spune nimic despre Pactul de la Varsovia in care a fost bagata si tara noastra,cu forta,de catre rusi! Nu spune nimic despre barbariile comise de catre URSS in Ungaria si Cehoslovacia! Nu spune nimic despre faptul ca armata rusa ocupa ilegal teritoriul romanesc! Dl Rechea vorbeste despre cenzura pe care au inceput sa o aplice colosii din social-media impotriva dusmanilor democratiei! Oare de ce te deranjeaza acest lucru,dl Rechea?

    Superb articol.

    "Explozii ecologice" trebuia pus in titlu. Este foarte bun. 

    1. Nu este un guvern mondial.sunt ,deocasmdata grupuri puternice care pe timp ce trece castiga puterea si autoritate unui gugern mondial.Guvernul mondial va actiona sub umbrele ONU iar politia mondiala va fi intruchipata de NATO.cel putin sas doresc mai marii lumii.Totul poate esua din cauza unui cataclism provocat de om: un razboi nuclear devastator.

      Așa de repede ne aprindem, daca un idol este atacat sau pus într-o lumină mai puțin stralucitoare, încât avem impresia că toți trăiam in nato sau in UE și deloc în realitatea românească sau contextul din ultimelor 2 secole !!!. Rușine pentru partizani din orice tabăra care nu intleleg2 că nu sutem făcuți pt război.

      Sunt indicii că Guvernul mondial functionează deja. Cel mai important indiciu îl reprezintă sincronizarea măsurilor fasciste in diverse state începând cu luna martie 2020 plus propaganda și comunicarea "strategică" mass-media aproape trasă la indigo in diverse țări ale lumii, semn că a existat o agendă, un plan care sunt încă în derulare.

      Vezi și "pașaportul de Covid", cum au pus toți botul, ca la un semn. E clar că se primesc ordine de sus, că în fiecare stat e cate un băiat cu trabuc și mănuși care spune în câteva fraze ce urmează să se întâmple și "toți se execută".

      Rolul NATO în acest context este de stabilitate a establishmentului mondial adică fix doctrina CIA - "un viitor mai bun, într-o lumeai sigură" (nu neapărat mai prosperă și mai liberă) 

      Este pe dos, biet suflet ratacit printre rationamente schilodite de incultura! Doi oameni s- au imbolnavit de aceeasi boala, in acelasi moment si au primit acelasi tratament de la doi medici diferiti, care nu se cunosc intre ei: bietul de tine extragi de aici concluzia ca doctorii au primit ordine de mai sus, de la Guvernul Mondial, ceea ce, evident, este o prostie.

      Pe deasupra, pentru tine asta este o dovada de nerespins ca Guvernul Mondial exista...

      Vai de capul tau! 

      Cristiii, ba Cristi, ba!

      Esti caraghios.

      Si penibil. 

      Bravo Cristian. Argumentat.Acum nu se combate un virus, ci oamenii. Cu politie, armata, drone, echipament de lupta de gherila. Cine nu e în stare sa vadă, acela e ferice.

      total de acord, bravo!

       

      am observat si eu unitatea de actiuni si mesaj (ex: strategia build back better - in multiple tari din vest - canada, sua, uk, etc) 

      nu e sigur, dar sansele sa ai dreptate cu ce ai zis sunt imense!  

      mda... de fapt sunt "combatute" drepturile oamenilor

      politicienii nationali (din fiecare tara) se indreapta cu masuri agresive impotriva propriilor cetateni. 

      si aici e jucata aceeasi piesa ca in Lume... doar ca prost si aiuristic :) .  

      DE ASTA NU AM PLECAT DIN ROMANIA desi am avut "n" ocazii pe salarii stelare !

      Gradul de dezorganizare din Romania garanteaza un "x" timp in plus de libertate fata de cei din Vest si din SUA.  

    Bun articol, felicitari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb