"Naturevo" Bucureşti acuză "sistemul legislativ incorect"

Ziarul BURSA #Companii / 12 septembrie 2006

Societatea recuperează greu banii de la datornicii protejaţi de sistem

Sistemul legislativ incorect ne îngreunează activitatea, este de părere Ioan Enoiu, director general al "Naturevo" SA. Domnia sa ne-a informat că societatea pe care o reprezintă are de recuperat creanţe acumulate până în 2004, care se ridică la 800.000 de euro. Dar, firma înregistrează încasări la plăţi şi la contractele mai recente, încheiate în ultimii doi ani.

Ioan Enoiu consideră că aceas-tă situaţie se datorează, pe de o parte, faptului că unora dintre producătorii agricoli "le merge într-adevăr prost", dar şi că "marii datornici sunt cei protejaţi de umbrela polică".

"Naturevo" are o serie de procese în curs de derulare în vederea recuperării creanţelor, dar domnul Enoiu nu a dorit să ne dezvăluie lista datornicilor. Domnia sa susţine că aceştia "sunt mafioţi cu sus-ţinere politică" şi că acesta este şi motivul din care "justiţia ne plimbă".

În plus, "suntem ucişi de către stat", mai spune domnul Enoiu, revoltat de faptul că deşi are foarte mulţi bani de recuperat de la datornici, "Naturevo" trebuie să-şi plătească datoriile fără întîrziere. Firma distribuitoare de soluţii tehnice agricole a contractat un împrumut în vederea plăţii datoriilor către stat.

Afacerile în domeniul agriculturii merg prost, ne-a declarat în continuare Ioan Enoiu, care ne-a informat că anul acesta "Naturevo" nu a înregistrat creşteri semnificative. Evoluţia companiei de la înfiinţare şi până anul trecut a fost, totuşi, una ascendentă. Potrivit informaţiilor publicate de companie, cifra de afaceri înregistrată în 1999 era de 1,5 milioane de euro, ridicându-se la 6,3 milioane anul trecut.

Ioana Rosenberg

"Naturevo" Bucureşti este o companie privată, cu capital integral românesc, înfiiinţată în 1998. Din 1999 sociatatea a funcţionat ca SRL, pentru ca ulterior să devină societate pe acţiuni. Compania are un număr mediu de 60 de angajaţi.

Domeniul de activitate al firmei este comerţul cu soluţii tehnice adaptate la condiţiile specifice ale fermelor, seminţe, îngrăşăminte, fertilizanţi foliari, bioregulatori şi asistenţă tehnică agricolă. Activitatea principală este crearea de programe integrate pentru producţia agricolă (cunoscute sub denumirea de "Flexitechagro"), implementate la nivel regional prin intermediul reţelei naţionale de vânzări.

Recent, compania şi-a dublat capitalul social, de la 50.000 de lei cât avea iniţial la 100.000 de lei. Majorarea s-a făcut prin mărirea valorii nominale a acţiunilor de la 10 lei la 20 de lei. Acţionarii "Naturevo" sunt: Ioan Enoiu, cu 74% din capitalul social al firmei, Cristina-Corina Niculescu, Nicoleta Pană, şi Petre-Sorin Ghioca, deţinători a câte un procent de 7% din capitalul societăţii, Rodica Zidaru cu 4% şi Gabriela Dinu cu 1%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb