Navele militare chineze rămân în jurul Taiwanului şi după încheierea exerciţiilor

A.F.
Internaţional / 11 aprilie 2023

Navele militare chineze rămân în jurul Taiwanului şi după încheierea exerciţiilor

Opt nave chineze îşi continuă azi operaţiunile în jurul Taiwanului, deşi exerciţiile militare ale Chinei în zonă s-au încheiat după trei zile, informează Agerpres.

Ministerul apărării de la Taipei a comunicat pe Twitter că va continua monitorizarea îndeaproape a manevrelor chineze şi a anunţat că a detectat azi în apropierea Taiwanului nouă nave şi 26 de aeronave militare chineze.

Beijingul a anunţat ieri încheierea exerciţiilor navale şi aeriene "Joint Sword" începute sâmbătă, ca reacţie la vizita în SUA a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen şi la întâlnirea acesteia din California, de săptămâna trecută, cu liderul Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Kevin McCartney.

Taiwanul a detectase lunii 91 de aeronave chineze - un nou record în materie de zboruri militare în jurul insulei independente de facto, pe care China o consideră o provincie separatistă; 54 dintre acestea au trecut linia de mijloc a Strâmtorii Taiwan, intrând în sud-vestul şi sud-estul spaţiului aerian taiwanez. În aceeaşi zi, în jurul Taiwanului au fost observate şi 12 nave ale marinei militare chineze, iar un distrugător american a efectuat o "operaţiune pentru libertatea de navigaţie" într-un sector din Marea Chinei de Sud revendicat de Beijing, care a condamnat imediat intruziunea.

Comandamentul militar de est al Chinei a afirmat că exerciţiile au constituit un avertisment pentru forţele care susţin independenţa Taiwanului şi împotriva amestecului străin.

Parlamentul de la Taipei a cerut marţi autorităţilor chineze să înceteze imediat intimidarea prin forţă a Taiwanului şi a solicitat comunităţii internaţionale să condamne China.

În acelaşi timp, preşedinta Tsai a afirmat într-un mesaj video că acţiunile Beijingului nu constituie "o atitudine responsabilă" din partea unei puteri importante în regiune. Ea le-a mulţumit forţelor armate şi pazei de coastă taiwaneze pentru că şi-au păstrat calmul în momentele de tensiune.

Taiwanul are un guvern independent din 1949.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb