NELU TĂTARU: ''Aştept o evaluare pentru fiecare spital în cazul infecţiilor nosocomiale''

G.U.
Miscellanea / 21 octombrie 2020

''Aştept o evaluare pentru fiecare spital în cazul infecţiilor nosocomiale''

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Cluj, că aşteaptă o evaluare a tuturor cazurilor de infecţii nosocomiale, pentru fiecare spital în care au fost focare de COVID-19, conform Agerpres.

"Pacienţii cu COVID desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care au un caz princeps, sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital, la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat. Aştept o evaluare", a spus Nelu Tătaru, care a vizitat Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, există 4.825 de pacienţi care au fost în astfel de focare şi fiecare este evaluat.

"Există focare, au fost aceste cazuri. Noi avem în acest moment 346 de focare de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va solicita Ministerului Sănătăţii o informare în legătură cu infecţiile nosocomiale.

"Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă şi voi cere o explicaţie pentru asta", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine sa ne apere ca toti sunt pe mana, astea nu o sa recunoască ca toate spitalele sunt pline de infecţii nosocomiale. Am vazut in cazul Colectiv cand nici un doctor nu recunostea ca exista infectii in spital, de au murit tineri din aceasta cauza, unii s-au dus sa se trateze in afara si asa am aflat ca erau plini de infecţii nosocomiale luate din spitalul romanesc. A patit cineva ceva? Nimeni. Justitiei din Romania ii trebuie 50 de ani pana judeca, asteapta sa se prescrie faptele, sa ii albeasca pe toti. Mor in spitale sute, mii, milioane (cine stie) din cauza infecţiilor nosocomiale, iar acum e simplu ii trec pe toti pe COVID 19. Au gasit metoda prin care se acopera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb