Neonazistă eliberată din închisoare de ministrul polonez al Justiţiei

D.R.
Internaţional / 17 iulie 2023

Neonazistă eliberată din închisoare de ministrul polonez al Justiţiei

Ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro, care ocupă şi funcţia de procuror general, a decis să elibereze o activistă de extremă dreapta şi neonazistă în vârstă de 21 de ani, condamnată la trei ani de închisoare pentru că a atacat o femeie la un eveniment LGBT în 2020, informează euractiv.com.

Marika Matuszak şi alţi trei radicali au încercat să smulgă o geantă în culorile curcubeului în timp ce persoana resprectivî participa la Pride Poznañ. Potrivit dosarului, Matuszak şi alţi doi agresori i-au provocat victimei vânătăi şi luxaţii la mâini şi încheieturi. A fost aplicată o pedeapsă de trei ani.

Tânăra de 21 de ani mai avea de executat 12 luni din pedeapsa de trei ani. Recent, cazul ei a devenit celebru când institutul catolic fundamentalist Ordo Iuris a lansat o campanie pentru eliberarea ei din închisoare. Institutul catolic a susţinut că putea fi aplicată o sentinţă mai blândă. Vineri, ministrul justiţiei a decis să o elibereze pe Matuszak şi să o transporte acasă, unde urmează să aştepte graţierea din partea preşedintelui Andrzej Duda.

O campanie de extremă dreapta s-a declanşat pe internet, unde se cere eliberarea agresoarei, care era considerată o "apărătoare a valorilor tradiţionale" şi care lucra împotriva "terorii LGBT".

"Instanţa a aruncat o tânără în închisoare timp de trei ani pentru că a protestat împotriva promovării ideologiei de stânga şi a homosexualităţii.Instanţele îi pedepsesc fără milă pe polonezi pentru apărarea credinţei şi a valorilor. Pentru că au atacat biserici, au bătut credincioşi şi i-au scuipat pe ofiţerii de poliţie, îi lasă în libertate. Acest lucru nu va rămâne fără consecinţe..."... a scris Ziobro pe Twitter.

Femeia a fost asociată cu un alt activist radical de dreapta, care a pozat pentru fotografii cu steagul celui de-al Treilea Reich şi purta o uniformă care aminteşte de uniformele purtate de poliţia secretă din Germania nazistă, Gestapo. Acesta a fost condamnat alături de Matuszak pentru participare la acelaşi atac.

Femeia şi partenerul ei au fost co-fondatori ai organizaţiei neonaziste Frontul pentru Curăţenie Naţională, care avea ca obiectiv principal "curăţarea întregii Polonii de toate petele, mizeriile şi duşmanii naţiunii poloneze". Între timp, Ziobro a anunţat că persoanele din procuratură care au decis să o condamne pe naţionalistă şi să o acuze de agresiune vor fi trase la răspundere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FELICITARI atat BISERICII cat si Ministrului Justitiei din POLONIA. In antiteza,BISERICA noastra,prin purtatorul de cuvant BANESCU,ataca PREOTII care se OPUN acestor DESTRABALATI,care fac MULT RAU GENERATIILOR TINERE. Intreb. Oare BISERICA noastra de ce nu propune ca BISERICILE sa devina niste CASE de TOLERANTA pentru LGTBisti.? Ca sa nu mai vorbesc despre cetatenii ROMANI,care inca sunt SANATOSI la CAP,care daca ii jignesc pe cei care se considera CALOMNIATI,pentru COMPORTAMENTUL lor DEVIANT si care inca nu au ajuns la PUSCARIE,dar probabil onoratul nostru PARLAMENT,v-a emite o LEGE in acest sens.DEGRADAREA MORALA a ROMANIEI,este COMANDATA de NOII STAPANI ai COLONIEI,ca de trebuie sa fim DEMOCRATI. HALAL TARA de BABUINI.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb