NEPI a anunţat un dividend de 18,68 eurocenţi pe acţiune, pentru şase luni

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2016

Conducerea fondului sud-african NEPI a anunţat o distribuţie intermediară de 18,68 eurocenţi pe acţiune pentru perioada de şase luni încheiate la 30 iunie 2016, oferind acţionarilor posibilitatea să aleagă fie să primească o restituire de capital prin intermediul emiterii unor noi acţiuni NEPI, fie un dividend în numerar, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Numărul de acţiuni noi NEPI la care un acţionar are dreptul în ceea ce priveşte restituirea de capital va fi stabilit în funcţie de raportul dintre dividendul în numerar de 18,68 eurocenţi pe acţiune şi preţul de referinţă, respectiv un discount de până la 5% la media preţului ponderat cu valoarea tranzacţiilor pe cinci zile (mai puţin dividendul în numerar) al acţiunilor NEPI pe Johannesburg Stock Exchange (convertit în euro pentru acţiunile emise în România şi Marea Britanie), care va fi anunţat marţi, 13 septembrie 2016.

Restituirea de capital este implementată cu scopul de a oferi acţionarilor posibilitatea să îşi majoreze acţiunile deţinute în NEPI şi să se menţină o flexibilitate în ceea ce priveşte resursele de numerar ale companiei, conform raportului.

Dividendul în numerar va fi plătit din profitul dis-tribuibil al companiei. Noile acţiuni NEPI, care se vor emite în baza restituiri de capital, vor fi finanţate prin reducerea primei de emisiune a companiei, reprezetand reducerea capitalului.

Fondul sud-african NEPI a raportat profit net de 67 milioane euro în primul semestru, faţă de un rezultat de 116 milioane euro în primele şase luni din 2015. Faţă de finele anului 2015, profitul atribuibil acţionarilor a scăzut cu 58%.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 42% la 93 milioane euro. Compania precizează că cifra de afaceri este cea de la categoria venituri din chirii şi alte venituri din exploatare. Datele sunt cele conform standardelor de raportare IFRS.

"Rezultatul distribuibil recurent pe acţiune pentru 2016 va fi cu aproximativ 15% mai mare decât cel înregistrat în 2015, conform previziunilor raportate în data de 9 februarie 2016. Această estimare presupune că va există un mediu macroeconomic stabil, nu se va înregistra falimentul unor mari companii şi că proiectele de dezvoltare vor continuăconform planului, fiind de asemenea, sensibile la impactul achiziţiilor aflate în curs", se arată în raport.

Pe zona de retail, fondul de inves-tiţii deţine Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall Buzău.

Proiectele de birouri ale NEPI sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office, iar în segmentul industrial fondul deţine Râşnov Industrial Facility şi Otopeni Warehouse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb