Permanent preocupată de îmbunătăţirea stării de sănătate a consumatorilor, compania "Nestlé" a îmbunătăţit, încă de la începutul anului 2006, profilul nutriţional al cerealelor pentru mic dejun cu cereale integrale, anunţă un comunicat al companiei. Aceste produse le oferă consumatorilor opţiuni nutriţionale mai sănătoase şi sporesc importanţa acordată primei mese a zilei, precizează nutriţioniştii.
Prof. Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", explică: "Iarna suntem mai vulnerabili din cauza temperaturilor scăzute şi organismul nostru are nevoie de o bogată sursă de fibre, nutrienţi, vitamine şi minerale. Având toate aceste beneficii, cerealele integrale sunt alimente de bază, contribuind zilnic la o alimentaţie echilibrată. Totodată, micul dejun, care include şi cerealele integrale, ajută la menţinerea unei greutăţi ideale şi la o stare generală de bine pe parcursul întregii zile".
De asemenea, cercetătorii de la Oxford Brookes University din Marea Britanie au constatat că un consum de cereale integrale pentru micul dejun, precum Nestlé Fitness, în fiecare dimineaţă, timp de şase săptămâni, dar şi ca substitut pentru dejun în primele două săptămâni, este eficient pentru obţinerea şi menţinerea unei pierderi în greutate. Studiul a fost finanţat dintr-un fond al Cereal Partners şi a utilizat o varietate de cereale pentru micul dejun Nestlé, printre care şi Fitness.
Cerealele integrale au în general un conţinut redus de grăsimi şi o concentraţie ridicată de carbohidraţi şi fibre, ceea ce face ca persoanele care le consumă la micul dejun să fie mai puţin predispuse tentaţiei de a mânca între mese, ceea ce ar explica modul în care subiecţii implicaţi în studiu au pierdut în greutate.