"Net Consulting" nu numără voturile, doar centralizează rezultatele

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 noiembrie 2007

Pentru realizarea, testarea şi implementarea unui Sistem Informatic Integrat pentru Centralizarea rezultatelor votării la Alegerile pentru Parlament European, Institutul Naţional de Statistică a organizat licitaţie publică deschisă, declară reprezentanţii Net Consulting. Afirmaţia vine ca răs-puns la acuzaţiile lansate ieri de un cotidian central împotriva societăţii amintite.

Anunţul de participare la licitaţie a fost transmis Jurnalului Oficial al Uniunii Europene şi a fost publicat în Monitorul Oficial. Procedura s-a desfăşurat sub monitorizarea reprezentantului Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP). Şi-au manifestat dorinţa de participare, solicitând documentaţia şi clarificări asupra caietului de Sarcini, 14 firme: Indaco Systems, Asesoft, Ness România, Siveco, Net Consulting SRL, Total Soft, UTI Sistems, SC Wittman, Level 7 Software, The Red Point, Progresys, Charokee Computers. La data limită de depunere a ofertei s-a prezentat o singură firmă: SC Net Consulting SRL. Deschiderea şi evaluarea ofertei s-a făcut în prezenţa reprezentantului UCVAP şi a firmei ofertante; expertizarea ofertei s-a făcut şi de către Comisia de Avizare a Soluţiilor Informatice. La data de 17 octombrie 2007 a fost semnat contractul, încredinţând firmei Net Consulting SRL realizarea proiectului. INS a solicitat o verificare "post-factum" şi Autorităţii Naţionale privind Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Nu au existat contestaţii nici înainte nici după desfăşurarea licitaţiei publice.

Reprezentanţii Net Consulting susţin că firma este doar producătorul programelor pentru centralizarea rezultatelor votării, care nu este o aplicaţie pentru numărare de voturi, ci de centralizare a informaţiilor cuprinse în Procesele Verbale ale Secţiilor de Votare. Ca atare, Net Consulting nu este implicată în numărarea voturilor în cadrul Birourilor Electorale, nu a avut şi nu are operatori în teritoriu. Aplicaţia preia datele doar de la nivel de proces verbal centralizat, când ele sunt deja numărate şi validate de comisii constituite din repezentanţi ai tuturor partidelor politice.

Net Consulting SRL este o companie deţinută în proporţie de 70% de către compania poloneză ASSECO, cel mai mare grup de tehnologia informaţiei din Europa Centrală şi de Est. Nu există informaţii ca acest grup să fi fost preluat de către Serviciul Român de Informaţii Externe, contrar celor afirmate în presa de ieri. Res-tul de 30% din acţiuni este deţinut (din 1995) de acţionari români persoane fizice fără nicio legătură cu vreun serviciu de informaţii, arată reprezentanţii Net Consulting într-un comunicat de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb