Netanyahu promite să distrugă Hamas

S.B.
Internaţional / 12 octombrie 2023

Netanyahu promite să distrugă Hamas

În timp ce loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza se intensifică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis miercuri să "distrugă" mişcarea palestiniană Hamas, responsabilă de cel mai sângeros atac din istoria statului Israel, informează news.ro.

În cea de-a şasea zi a războiului dintre cei doi inamici, care a făcut deja mii de victime, atacurile israeliene de noapte continuă pe teritoriul palestinian, de unde au fost trase mai multe rachete asupra sudului Israelului.

"Orice membru al Hamas este un om mort", a declarat Netanyahu în timpul primului său discurs solemn comun cu membrii cabinetului său de război.

"Hamas este Daech (gruparea jihadistă Statul Islamic, n.r.) şi o vom zdrobi şi o vom distruge aşa cum lumea a distrus Daech", a adăugat el, după ce a descris atacul drept o "sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust".

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a afirmat miercuri seară într-un comunicat că a eliberat o femeie israeliană şi pe cei doi copii ai săi, cu o înregistrare video în sprijinul acestei afirmaţii, dar presa israeliană a strigat imediat că este vorba de o crimă.

Potrivit presei israeliene, femeia în cauză este Avital Aladjem, rezidentă a Kibbutzului Holit, care, potrivit relatării făcute de ea într-o serie de interviuri, a fost dusă cu forţa sâmbătă de către bărbaţi din Hamas împreună cu doi copii ai unui vecin în zona de frontieră dintre Israel şi Fâşia Gaza, înainte de a fi lăsată să plece cu copiii.

Combatanţii Hamas au răpit aproximativ 150 de israelieni, străini şi persoane cu dublă cetăţenie, inclusiv femei, copii şi bătrâni, potrivit autorităţilor israeliene, în prima zi a ofensivei lor din 7 octombrie, care a inclus atacuri asupra unor localităţi din sudul Israelului.

Atacul surpriză de o amploare fără precedent a fost lansat din Gaza pe uscat, pe mare şi pe calea aerului, în mijlocul Shabbatului, ziua de odihnă săptămânală a evreilor.

Armata a raportat 1.200 de morţi în Israel, majoritatea civili. În Fâşia Gaza, cel puţin 1.055 de persoane, dintre care mulţi civili, au fost ucise în raidurile aeriene israeliene distructive efectuate ca represalii, potrivit autorităţilor locale.

Israelul a mobilizat, de asemenea, 300.000 de rezervişti şi a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în jurul Fâşiei Gaza, ceea ce a ridicat temerile privind un atac terestru asupra teritoriului palestinian.

Pe frontul politic, după luni de diviziuni, Netanyahu şi rivalul său Benny Gantz au anunţat miercuri că vor "înfiinţa un guvern de urgenţă şi un cabinet de război" pe durata conflictului cu Hamas.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. declaratii similare cu ale teroristilor

    Tot globul e sfasiat de razboi.

    Mai lipseste china cu taiwanul si tabloul celui de al 3 lea razboi mondial e gata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb