newcleo devine membru ale Alianţei Industriale Europene a SMR-urilor

A.D.
Companii / 22 octombrie 2024

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Reactorul rapid răcit cu plumb, propus de compania de tehnologie nucleară newcleo, a fost selectat de Alianţa Industrială Europeană pentru Reactoarele Modulare Mici.

Potrivit unui comunicat primit la redacţie, această realizare reprezintă o recunoaştere importantă a rolului pe care reactorul LFR l-ar putea juca în realizarea unui nou mix energetic european şi în formarea unui grup de lucru dedicat viitoarelor proiecte în cadrul Alianţei.

Prin susţinerea câştigată, newcleo va beneficia de colaborarea strânsă cu o serie de grupuri de

lucru tehnice ale Alianţei, inclusiv cele privind competenţele, combustibilul, cercetarea şi

dezvoltarea, lanţul de aprovizionare şi finanţarea.

Reactorul rapid răcit cu plumb al newcleo face parte dintr-un plan de reciclare a combustibilului

nuclear uzat din reactoarele convenţionale, producând atât energie electrică cu emisii reduse de

carbon, cât şi căldură care ar putea fi utilizată într-o varietate de procese industriale.

Acest proiect nu numai că elimină dependenţa de combustibili nucleari importaţi, dar oferă şi o soluţie durabilă în depăşirea provocărilor pe termen lung generate de industria deşeurilor nucleare.

Progresul şi implementarea reactoarelor modulare mici (SMR) şi a reactoarelor modulare avansate în Europa până în 2030, este un pas crucial pentru securitatea energetică şi tranziţia climatică a continentului.

Potrivit comunicatului, obiectivele principale ale Alianţei sunt consolidarea lanţului de aprovizionare nucleară, sprijinirea proiectelor specifice SMR/AMR şi facilitarea oportunităţilor de investiţii, inclusiv din partea instituţiilor financiare ale Uniunii Europene, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii.

În consecinţă, selecţia tehnologiei reactorului rapid cu plumb dezvoltat de newcleo va oferi un impuls suplimentar companiei - considerată deja drept start-up-ul cu cea mai rapidă creştere în domeniul nuclear din Europa, a cărui activitate numără în prezent peste 90 de parteneriate şi mai mult de 850 de angajaţi în 19 locaţii din Franţa, Italia, Regatul Unit, Elveţia şi Slovacia, inclusiv trei unităţi de producţie.

In trei ani, compania a reuşit să strângă peste 535 milioane de euro de la investitori instituţionali şi individuali. Astăzi, compania numără peste 700 de acţionari.

Stefano Buono, CEO al newcleo a declarat:"Acesta este un moment de mândrie pentru newcleo şi o susţinere răsunătoare pentru tehnologia noastră. Deşi noţiunea de utilizare a plumbului nu este nouă, proiectul nostru va maximiza potenţialul acestuia pentru a simplifica proiectarea şi rentabilitatea sistemului nostru, îmbunătăţind în acelaşi timp normele de siguranţă. Capacitatea plumbului de a suporta temperaturi mai ridicate deschide, de asemenea, potenţialul de a crea căldură la temperaturi mari de care depind atât de multe procese industriale, cu o mai mare fiabilitate şi printr-un proces mai durabil decât oricând."

"Prin închiderea ciclului combustibilului nuclear, ne propunem nu numai să reducem nevoia de a extrage, transporta şi prelucra uraniu nou, ci şi să oferim o soluţie durabilă pentru stocurile de deşeuri nucleare create de flota actuală de reactoare nucleare din Europa. În acest fel, ne propunem nu doar să sprijinim tranziţia energetică, ci şi să contribuim la asigurarea independenţei energetice a Europei. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noul comisar al Comisiei Europene şi cu alte părţi interesate din industrie, care, ca şi noi, sunt membre ale Alianţei Industriale Europene a SMR-urilor, pentru a promova un mediu favorabil dezvoltării noilor tehnologii nucleare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb