NICOLAE CIUCĂ: "Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs, astfel încât să revenim la învăţământul online"

V.G.
Politică / 5 septembrie 2022

"Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs, astfel încât să revenim la învăţământul online"

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, întrebat în prima zi a anului şcolar dacă e posibilă revenirea la învăţământul online din cauza pandemiei, că datele existente în acest moment nu indică acest scenariu, dar subliniază că autorităţile trebuie să fie pregătite să ia măsuri, relatează News.ro.

"Trebuie să avem un suport tehnic şi tehnologic pentru tot ceea ce înseamnă partea de modernizare a sistemului de educaţie din România, trebuie să existe şi această posibilitate, dar nu vrem să ajungem acolo", a afirmat Nicolae Ciucă.

"Am discutat acest subiect atunci când s-au desfăşurat analizele înainte de începerea anului de învăţământ. Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online. Sigur, niciodată nu zicem "niciodată" şi suntem pregătiţi ca, probabil punctual şi specific, să fim în măsură să luăm şi o astfel de decizie, dar concluziile după doi ani de zile de pandemie în care învăţământul nu s-a desfăşurat aşa cum este firesc ne determină să luăm măsurile de precauţie astfel încât să nu mai lăsăm să ajungem în situaţia în care să revenim în online. Trebuie să pregătim sistemul de învăţământ, trebuie să avem un suport tehnic şi tehnologic pentru tot ceea ce înseamnă partea de modernizare a sistemului de educaţie din România, trebuie să existe şi această posibilitate, dar nu vrem să ajungem acolo", a afirmat Nicolae Ciucă astăzi, în prima zi a anului şcolar.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu", al cărui elev a fost.

"Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut aici, mi-a plăcut optimismul copiilor, mi-a plăcut angajamentul corpului profesoral şi al comandanţilor şi mi-a plăcut ceea ce s-a reuşit în trei ani de zile", a afirmat premierul, referindu-se la investiţia 160 de milioane de lei făcută în ultimii trei ani la această unitate didactică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o sa revenim in onliene, datorita energiei. Dar nu vor inca sa strezeze profesorii cu asta. Le-a fost frica de on-line mai mult decit de covid

    1. Fara online, vor dota scolile cu bundite, caciulite, manusite si alte chinezarii pe o tona de bani, interlopii aia cu testele pentru scoli deja au lansat noile comenzi, ministerul cumpara totul de la ei, chiar daca importa gheata in decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb