NICOLAE CIUCĂ: "Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale"

S.B.
Politică / 13 mai 2022

"Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale"

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, împreună cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Palatul Victoria, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, informează news.ro.

Cu această ocazie premierul a anunţat că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

"Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi şi se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universităţile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta. Ca atare, măcar să va aduceţi aminte, să apreciaţi şi să onoraţi munca pe care au făcut-o părinţii voştri şi profesorii voştri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult şi să vă convingem că indiferent unde veţi învăţa în viitor, atunci când consideraţi că se cuvine, să vă întoarceţi acasă. E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută", a afirmat premierul Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Prim-ministrul a anunţat, cu această ocazie, că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Pentru performanţele obţinute la olimpiadele internaţionale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianţi care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învăţământ - public sau privat, mai indică sursa citată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. & Discriminare, între proști, reprezentați de MIrcea Geoană, adjunct la NATO, și "deștepții olimpiadelor", ?

    & Multă minte nu se cere, când ești la putere, ?

    Domnule ,

    Este de laudat intentia d-voastra. Numai ca din ce spuneti nu se intelege clar ce doriti sa faceti.  

    Spuneti ca "Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale"  

    Si noi ce sa intelegem?  

    O sa mariti alocatia zilnica pentru participantii la olimpiade nationale pentru zilele de participare, ca daca este asa nu mai stricati hartia degeaba pentru Hotarari de Guvern sau.. este un nimic. Sau o sa mariti alocatia zilnica a copiilor participanti pentru anul respectiv, ca atunci este ceva.  

    Va trebuii sa o lamuriti.  

    Nu de alta dar, daca o lasati asa neclara, o sa se intample ca in armata pe vremea d-voastra in 2016 cu pensiile militare ce trebuiau majorate cu 5%, asa cum a fost prevazut in OUG nr 57/2015, in vigoare de la 11 dec 2015, ART. 14... (2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majoreaza cu 5%. 

    Insa, personalul de la CPS a Armatei Romane au tradus in felul lor aceasta prevedere, stabilind ca majorarea trebuie acordata doar in anul 2016 si asa au facut.  

    Dar despre aceasta stiti desigur mai multe ca ati fost pe acolo.  

    Si de aceea zic, daca o lasati in coada de peste, copiii olimpici pot sa se aleaga cu praful de pe toba ca cine stie au parte si ei, la Ministerul Educatiei de oameni precum pensionarii militari la CPS a Armatei Romane.  

    Si se poate ca o intentie laudabila, ca unii dintre acesti copiii luminati poate chiar au nevoie de acesti bani se se transformeintr-o mare amagire si intr-un circ, asa ca in Armata Romaniei cu OUG nr 57/2015, in vigoare de la 11 dec 2015: ART. 14... (2)

    Cu plagiatul cum mai stați domnule prim plagiator?

    sa dea banii inapoi daca pleaca . cunosc caz concret cu francezi care racoleaza din liceu elevii buni . se duc la director si afla cine sint elevii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb